Новият филм „Питър Пан и Уенди“ преосмисля позната детска приказка

  • 21 април 2023 14:44

  • 1170
  • 4
Новият филм „Питър Пан и Уенди“ преосмисля позната детска приказка
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Питър Пан – момчето, което отказва да порасне, се завръща на екрана с игралния филм „Питър Пан и Уенди“, съобщава БТА.

Продукцията, която ще излезе в стрийминг платформата „Дисни плюс" на 28 април, е адаптация на прочутата детска пиеса на шотландския писател Джеймс Матю Бари, както и на анимацията "Питър Пан" на „Дисни“ от 1953 г.

В новия филм младата Уенди Дарлинг неохотно се готви да напусне семейството си и да се откаже от детството, за да отиде да живее и учи в пансион. В навечерието на нейното заминаване, тя и двамата ѝ братя срещат Питър Пан и феята Камбанка, които ги учат да летят и ги отвеждат във въображаемия свят на Небивалата земя. В тази далечна земя Уенди и братята ѝ се запознават с бандата на Изгубените момчета и се изправят срещу страховития лидер на пиратите капитан Хук. Бягството помага на Уенди да стане решителна и да възвърне увереността си.

"Дисни" ограничи достъпа до "Питър Пан" и "Дъмбо" заради расистки стереотипи

Режисьор и съсценарист на филма е Дейвид Лоуъри. В ролята на капитан Хук влиза актьорът Джуд Лоу, Яра Шахиди е феята Камбанка, Евър Андерсън се превъплъщава в Уенди, а Александър Молони е Питър Пан.

Шахиди е първата чернокожа актриса, която се превъплъщава в ролята на феята Камбанка. Във филма участва още и Ноа Матюс Матофски – актьор, страдащ от синдрома на Даун.

„Да има поколение от деца, за които това са Питър Пан и Уенди, е толкова специално... Надяваме, че това ще позволи на всички да имат големи мечти и да разберат, че са част от тези светове“, каза Шахиди за Ройтерс по време на световната премиера на филма в Лондон в четвъртък.

„Да бъдеш изгубено момче е състояние на ума, нали? Небивалата земя е място, което притежава всеки и затова всеки заслужава да отиде там“, добави Джуд Лоу.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1170 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
RUDI 102

2023.04.21 | 23:34

4
Супер яко чернилка за камбанка.Стрийминг платформата Дисни плюс ограничи достъпа до анимационните филми "Питър Пан" (1953 г.), "Дъмбо" (1941 г.), "Швейцарското семейство Робинзон" (1960 г.) и "Аристокотки" (1970 г.) заради оскърбителни расистки стереотипи в тях, съобщи британският в."Мирър". Тези филми вече не могат да се гледат от деца под седем години. По-големите деца могат да ги гледат само с разрешението на родители, предава БТА.
мда

2023.04.21 | 15:30

3
Поредната детска приказка за педофили,чернилки и третополови джендъри. Новите ценности.
Емѝ...

2023.04.21 | 15:29

2
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

2023.04.21 | 15:01

1
Няма да го гледам

Добави коментар

Водещи новини