Нощно кино тръгва във Варна

  • 10 март 2023 07:35

  • 867
  • 0
Нощно кино тръгва във Варна
© Novini.bg/ Canva

Нощно кино тръгва от днес във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Веднъж седмично в различни дни от 21 часа в пространството извън залите ценители на киното ще могат да се срещнат с кинотворци, а след това да гледат късометражни и игрални филми, които не са в масово разпространение. 

Проектът е алтернатива на нормалното разпространение и в него ще влязат алтернативни филми. Това каза пред БНР Александър Николов - режисьор и организатор на инициативата. 

"70-80% от тях ще са късометражни филми, предимно от България, но и от света. Те ще са нови филми. Някой път ще влизат документални филми или игрални филми, които са по-специфични", посочи той в интервю за предаването "Преди всички". И добави, че освен кино, ще има музика и дискусии:

"Искаме да съберем хора, с които в една приятна обстановка, освен че ще гледаме филми, ние сме добавили един допълнителен модул "Питие с...", където ще си говорим с различни популярни личности за техния път в изкуството. Срещи на живо по въпроси за това как артистът намира своето място и какво прави, за да работи, с какви проблеми се сблъсква. /.../ Нашата идея е да има различни типове изкуства, заедно с дискусионна форма, за да може това събитие да стане едно събирателно място за хора с интереси и влечение към културата. Ако щете по този начин да се образува някаква общност, от която да очакваме после някакви други резултати".

По думите му платформата е насочена към всички с интерес към изкуствата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
867 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини