Актьорите Джоди Комър и Пол Мескал са сред номинираните за театралните награди "Лорънс Оливие"

  • 01 март 2023 13:19

  • 330
  • 0
Актьорите Джоди Комър и Пол Мескал са сред номинираните за театралните награди "Лорънс Оливие"
© Getty Images

Джоди Комър и Пол Мескал са сред актьорите, номинирани за тазгодишните театрални награди "Лорънс Оливие", съобщи Би Би Си. 

Звездата от сериала "Убивайки Ийв" е с номинация за най-добра актриса за получилия ласкави отзиви от критиката моноспектакъл "На пръв поглед" ("Prima Facie"). Постановката разказва за Теса, адвокатка, която специализира в защитата на хора, обвинени в сексуално насилие. Когато обаче е изнасилена на среща от колега, героинята на Комър започва да поставя под въпрос правната система, тъй като самата тя става ищца в процес.

Критиците окачествиха изпълнението на актрисата на лондонския Уест енд като "феноменално". 

Номинираният през януари за "Оскар" Пол Мескал сега прибавя и номинация за награда "Лорънс Оливие" за ролята си в "Трамвай "Желание". 

Сред останалите претенденти за приза за най-добър актьор са Дейвид Тенант, Том Холандър и Рейф Спол.

С най-много номинации за театралните награди "Лорънс Оливие" - девет на брой, е "Моят съсед Тоторо", сценична адаптация на едноименната анимация от 1988 г. на Хаяо Миядзаки. Постановката на Кралската Шекспирова компания по анимационната класика на студио "Гибли" получи петзвездни ревюта миналата година. 

С осем номинации следва мюзикълът "Да стоиш на ръба на небето" за живота на три поколения в апартамент в Шефилд. Сред тях е за оригинална музика за рок звездата Ричард Хоули. 

Наградите "Лорънс Оливие", кръстени на легендарния британски театрален и филмов актьор, са учредени през 1976 г. Церемонията за тазгодишните отличия ще се състои на 2 април в "Роял Албърт хол" в Лондон, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
330 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини