Истерия по Баян от "Войната на буквите"

  • 24 януари 2023 15:28

  • 15475
  • 2
Истерия по Баян от "Войната на буквите"
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Харизматичният актьор от НАТФИЗ Даниел Върбанов се превърна в новия секссимвол след участието си във филма "Войната на буквите" по БНТ.

Младият мъж, който влиза в ролята на сина на цар Симеон – Баян, е засипван всеки ден от стотици есемеси на влюбени девойки, които искат да излязат на среща с него, издадоха го от класа му при проф. Атанас Атанасов.

 "Даниел обаче си има гадже, което крие. Някои от нас знаем кое е, но сме му обещали да си мълчим", сподели бъдеща актриса, с която най-често си общува Даниел Върбанов, пише "Марица".

Грип тръшна Захари Бахаров

Момичета от цяла България пишат в мрежите на екранния Баян, но най-настоятелни са бивши негови съученички от Италианския лицей, който актьорът е завършил, преди да учи в НАТФИЗ. С някои от тях Даниел продължава да се вижда на кафе и всички се радват на успехите му на екрана.

За "Войната на буквите" Даниел се яви на кастинг с над 200 души за главната роля на сина на Симеон – Баян, и бе избран категорично от екипа на лентата. Макар да е четвъртокурсник, Върбанов вече има идеи в каква посока ще се развива, като завърши НАТФИЗ в класа на проф. Атанасов. Със сигурност няма да напуска страната, както направи колежката му Мария Бакалова.

Неслучайно Върбанов е избран за главната роля. През декември миналата година той спечели "Стипендията на Ламбо", без дори да е кандидатствал за нея. Разказва, че дори в началото смятал, че някой се шегува с него, тъй като не е кандидатствал за тази награда. "Не очаквах, но много се зарадвах, защото от години харесвам Стефан Данаилов."

Даниел е роден на 10 май 2000 г. в София и е най-големият от трима братя. Родителите му нямат общо с актьорската професия. След като завършва Италианския лицей, се мести в Англия. Там е приет в Академията по актьорско майсторство в Оксфорд, а изпитът, който е минал, бил изключително труден. За 20 места кандидатствали над 20 000 души. След като учи година, се връща в България и записва НАТФИЗ. Приемат го от раз. Върбанов е категоричен, че когато имаш цел, то трябва да я преследваш упорито, но и да се забавляваш, да харесваш това, което правиш.

За Дани, както го наричат, няма трудни неща в актьорството и за по-малко от две седмици се научава да язди за "Войната на буквите". Държал и всички каскади да си прави сам. "За целта един месец на една от каскадите ми дадоха по-нисък кон. Идеята бе да свикна с него и след това да опитам с високия кон, с който ще снимам. Аз обаче не признавам ниски цели и така се засилих, че прескочих животното и паднах от другата му страна. За щастие не се контузих", смее се Даниел пред сайта Мила.

Двамата с Ненчо Костов, който играе брат му Петър във филма, стават близки приятели. Заедно се хранят, бият се и си четат репликите.

Това, което най-много радвало актьора, било отношението на по-старите му колеги към него.

"Имал съм възможност да се срещна с много популярни световни актьори, виждам, че и у нас те се държат като тях - позитивни, усмихнати, винаги готови да помогнат", казва Върбанов и визира Захари Бахаров и Теодора Духовникова, с които играе в сериала.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15475 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.24 | 21:27

1
МНОГО ВАЖНА новина за цялата овча аудитория !
...

2023.01.25 | 14:15

2
А ти за какво се мислиш???

Добави коментар

Водещи новини