Връчването на наградите "Оскар" във всичките 23 категории ще бъде предавано на живо

  • 30 ноември 2022 14:53

  • 462
  • 2
Връчването на наградите "Оскар" във всичките 23 категории ще бъде предавано на живо
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

На церемонията за наградите "Оскар" догодина зрителите ще могат да проследят на живо връчването на статуетките във всичките 23 категории, съобщи изпълнителният директор на Академията за кинематографично изкуство и наука Бил Крамър, цитиран от "Варайъти". 

Връчването на отличията в осем категории, сред които за грим и прически, монтаж и късометражен филм, не беше излъчено през 2022 г. Решението предизвиква критики от страна на цялата филмова индустрия.

"Целта ни е да организираме церемония, която прославя всички аспекти на филмовата индустрия и показва съвместния характер на работата", каза Крамър.

Изпълнителният директор на американската киноакадемия потвърди също, че американският комик Джими Кимъл ще бъде водещ на 95-ата церемония на 12 март 2023 г.

Ясно е кой ще води Оскарите

Американската академия за кинематографично изкуство и наука е създадена по инициатива на Луис Майер, основател на филмовата компания "Метро Голдуин Майер" през 1927 г. Първата церемония по връчването на наградите на киноакадемията е организирана през май 1929 г. в Лос Анджелис в залата на хотел "Холивуд Рузвелт" и продължава само 15 минути. С течение на времето отличията, които по-късно стават известни като "Оскар", се превръщат в едни от най-престижните награди в света на киното.

За "Оскар"-ите могат да кандидатстват филми, които са разпространявани в окръг Лос Анджелис поне седем последователни дни през календарната година, предхождаща годината на награждаването. Статуетката "Оскар" изобразява рицар, който стои върху филмова лента и държи дълъг меч пред себе си, допълва БТА.

Весела Найденова
462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.30 | 23:17

2
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
PaulaFox

2022.11.30 | 20:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини