По екраните тръгва новият български филм "Рибена кост"

  • 03 ноември 2022 15:51

  • 1659
  • 2
По екраните тръгва новият български филм "Рибена кост"
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

От 4 ноември филмът на режисьора Драгомир Шолев "Рибена кост" тръгва по кината, а вчера се състоя официалната галапремиера за журналисти в кино „Одеон“, а преди прожекцията по червен килим минаха звездите и екипът на филма.

„Рибена кост“ на пръв поглед разказва за умрял делфин, чието тяло е открито на плажа, и как различните герои и институции реагират на случилото се. Но съвсем не е само това – сюжетът разкрива абсурда на държавната администрация, както и чисто човешките истории и отношения на персонажите във филма.

Продуцентът споделя, че е отнело 11 години идеята за филма да се превърне в завършена продукция. Това обаче не променя важността на темите, разгледани в лентата.

Звездата на филма Деян Донков, който играе ролята на концесионера на плажа, на който е открит мъртвия делфин, смята за водеща темата за свободата и смелостта на човешкото сърце.

Снимките на филма са се състояли непосредствено преди пандемията, а историята е по действителен случай – колекция от разкази на концесионера на плаж "Корал" Атанас Русев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1659 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кръвосмук

2022.11.21 | 10:48

2
Заселват се в България, тъй като е обезлюдена територия.
PaulaFox

2022.11.03 | 20:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини