„В Сърцето на Машината“ е новото предложение от България за "Оскарите"

  • 23 септември 2022 17:16

  • 1224
  • 2
„В Сърцето на Машината“ е новото предложение от България за "Оскарите"
© Национален филмов център
Слушай новината Слушай новината

Днес се проведе заседание на Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия, съобщиха от Националния филмов център.

Комисията е в състав Мария Бакалова, председател и членове Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев.

Комисията реши българското предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм да бъде филмът на Мартин Макариев „В Сърцето на Машината“.

„В Сърцето на Машината“ е български игрален драматичен трилър от 2022 година на режисьора Мартин Макариев, награден със „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и носител на наградата за най-добър филм на София Филм Фест през 2022 година.

"Оскарите" дисквалифицираха българския претендент "Майка"

Припомняме, че преди дни българският претендент за "Оскар" "Майка" бе дисквалифициран от Академията за филмови изкуства и науки в САЩ заради това, че има няколко минути повече английска реч от допустимите 50% за "международен филм".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Много важно,писна ни от екжъни ОСКАИ

2022.09.24 | 19:40

2
"Оскарите" се изплашиха от филма "Майка", че трябва да го присъдят на БЪлгария.

2022.09.23 | 17:53

1
Няма как с това набедено актьорче Само да постигне нещо

Добави коментар

Водещи новини