Нетфликс показва зрелищното спасяване на тайландските деца, блокирани в пещера

  • 21 септември 2022 23:59

  • 2416
  • 0
Нетфликс показва зрелищното спасяване на тайландските деца, блокирани в пещера
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

След филма на Амазон Прайм Видео е ред на стрийминг платформата Нетфликс да представи поредицата си за зрелищното спасяване на млади футболисти, хванати в капан в пещера в Тайланд през 2018 г., съобщава БТА.

Нетфликс ще покаже през октомври документален филм с нередактирани разкази на спасените деца. 

Подобно на игралния филм "Тринадесет живота" на Амазон Прайм Видео, поредицата "Спасяването на невъзможното" на Нетфликс разказва в шест епизода от по около час за драматичната операция, при която дванадесет момчета и техният треньор бяха извадени от наводнена пещера в северната част на Тайланд.

Спасиха всички деца и треньора им от пещерата в Тайланд

Драмата с тима "Дивите глигани" прикова вниманието на света през 2018 г. Момчетата и треньорът им попаднаха в капан в пещерата Тхам Луанг на 1000 метра под повърхността. Те останаха блокирани във вътрешността й в продължение на две седмици, след като силни дъждове им попречиха да излязат. Всичките 12 момчета на възраст между 11 и 16 години и треньорът им бяха спасени. Зрелищната спасителна акция, в която се включиха близо 10 000 местни и чуждестранни доброволци, обаче отне живота на бивш местен морски тюлен.

"Побиват ме тръпки само като си помисля за това. Когато децата излязоха, всички плачеха. Беше чудо", спомня си актрисата Урасая Спербунд, която играе тайландско-американски хидроинженер в сериала.

Нетфликс залага на предимно местен актьорски състав, докато филмът "Тринадесет живота" на Амазон Прайм Видео е с участието на световни звезди от ранга на Колин Фарел и Виго Мортенсен и е режисиран от известния американски режисьор Рон Хауърд. 

Това са два противоположни начина да бъде разказана историята, която развълнува планетата.

Трета версия под формата на документален филм се очаква да тръгне по Нетфликс на 5 октомври. Продукцията включва нередактирани разкази на децата, които според американската преса са подписали ексклузивен договор с Нетфликс за 100 000 долара "на глава". Документалният филм е озаглавен "13-те оцелели: Нашият ад в пещерата".

"Мисля, че сериалът обхваща моменти, за които не е говорено достатъчно, като историята на Саман Кунан - тайландския спасител, който загина по време на операцията. Епизодът, посветен на него, беше най-трудният", казва единият от двамата режисьори, Натавут Пунпирия.
     
"Беше предизвикателство да направим сериал по действителни събития, тъй като всеки знае какъв е краят. Поредицата обаче продължава шест часа, което ни позволи да разкажем подробности за героите и ситуациите", допълва режисьорът.

"Това е история за семейството: любов, отчаяние, надежда, грешки... Има толкова много емоции, които не сме виждали преди", добавя актрисата Урасая Спербунд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини