Снимат турски сериал в България

  • 22 юни 2012 16:18

  • 3631
  • 1
Снимат турски сериал в България
©

Турски сериал ще се снима в България. По този повод министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна с продуцентите на първия турски телевизионен филм, който ще се снима у нас. Днешната среща е много хубава, защото ще започне нещо, което в бъдеще ще разширим - съвместната работа между Турция и България в сферата на културата, коментира Рашидов.

До месец ще заминем за Анкара, където ще подпишем споразумение за филмови копродукции между България и Република Турция, обяви министърът.

В името на хубавата култура трябва да загърбим човешките дребнави простотии, заяви Рашидов.

Снимките на "Ездачи" започват август. Продукцията е мащабна, с продължителност 78 филма по 85 минути всеки.

Продуцент от турска страна е известната компания "Галата Филм", която го изработва за Телевизия "Стар". Режисьор на филма, че е Сердан Акар.

Копродуцент от българска страна е "Ню Бояна Филм". Действието ще се развива в България, а снимките ще бъдат в Бояна, Бистрица и Луковит. Сюжетът е леко фантастичен, разкри турският режисьор, но отказа да разкрие кои турски или български звезди ще участват в лентата.

Турският режисьор спомена само, че харесва българските продукции "Столичани в повече" и "Под прикритие" и ще се радва да се запознае с хората, които стоят зад тези проекти. Нищо чудно актьори от тези два сериала да се включат в нашия, посочи той.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.01 | 19:56

1
VI EBA MAIKATA

Добави коментар

Водещи новини