Филм насочи вниманието на властите към изнасилванията в армията на САЩ

  • 22 юни 2012 13:10

  • 1489
  • 0
Филм насочи вниманието на властите към изнасилванията в армията на САЩ
©

Документален филм разказва за случаите на изнасилване в американската армия. Лентата се нарича "Невидимата война" и вече предизвика широк отзвук по високите етажи на властта във Вашингтон и Пентагона, съобщава TV7.

"Невидимата война" разказва историите на няколко жени, които са имали смелостта и куража да се опълчат срещу мощната машина, наречена "американска армия". Всички те са момичета под пагон и се гордеят с професията си, но не и с поведението на братята си по оръжие.

Авторите на филма Кърби Дик и Ейми Зиъринг казват, че това е документален филм за това как военните не успяват да се справят с огромния и системен проблем - изнасилванията в армейските редици. За статистика е много трудно да се говори, защото огромна част от жертвите избират да премълчат и да напуснат армията или да преглътнат и да продължат напред. Това е изключително натоварващо и травматизиращо, казват създателите.

"Невидимата война" вече предизвика реакции. Министърът на отбраната на САЩ Леон Панета, вече заяви, че случаите на изнасилване вече ще бъдат разследвани по съвсем различен начин и една от основните причини за тази промяна е филмът на Кърби и Зиъринг.

Желанието на авторите е не да се вдигне шум за кратко и да се променят няколко разпоредби, а да се предложи нова стратегия.

Последвайте канала на

1489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини