Модерният Шерлок ще участва във филм, продуциран от Брад Пит

  • 01 юни 2012 16:58

  • 2375
  • 0
Модерният Шерлок ще участва във филм, продуциран от Брад Пит
©

35-годишният британски актьор Бенедикт Къмбърбач ще се присъедини към актьорския състав на най-новия проект на режисьора Стив Маккуин. Филмът се ще носи името "Twelve Years a Slave" ("12 години роб") и ще бъде продуциран от холивудската звезда Брад Пит, пише "Дневник", позовавайки се на чуждестранния печат.

Актьорът, който нашумя с ролята си в телевизионния минисериал "Шерлок", прослевяващ случаи на прословутия детектив, но в 20 век, ще участва във филм по реалната история на нюйоркчанин от смесен произход, който през 19 век прекарва повече от десетилетие в памучна плантация в Луизиана, след като е отвлечен от роби.

Къмбърбач ще играе ролята на собственика на планатацията, който се запалва по инженерните способности на отвлечения нюйоркчанин.

Режисьорът на продукцията Маккуин направи удар с дебютния си филм Hunger, в който се разказва за ирландеца, протестиращ с гладна стачка Боби Сандс. След това режисьорът обедини сили с една от звездите в този филм - Майкъл Фасбендър, и в следващата си, приета доста добре от критиката, драма Shame за човек, който се бори с пристрастеността си към секса, припомня изданието.

Според информацията за филма в imdb.com Фасбендър ще играе и в новия проект на режисьора наред с Бард Пит, който е и продуцент на лентата чрез своята продуцентска компания "Plan B Entertainment".

Звездата от "Шерлок" бе избран от Стивън Спилбърг за ключова роля в неговия филм за Първата световна война "Боен кон" миналата година. Той е част и от екипа на шпионската драма "Дама, поп, асо, шпионин", а скоро почитателите му ще могат да го гледат и като главния злодей в следващия "Стар Трек" на Джей Джей Ейбрамс.

Освен това в натоварената му снимачна програма влизат и две роли в предстоящата да излезе в две части предистория на "Властелинът на пръстените" на Питър Джаксън. В него той ще озвучава гласа на дракона Смог, както и един некромансър.

Съавтор на сценария на "Twelve Years a Slave" заедно със Стив Маккуин е Джон Ридли.

Снимките на филма трябва да започнат следващия месец, а той да е готов за голям екран през 2013 г.

Последвайте канала на

2375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини