Пандемията променя наградите "Оскар"

16 април 2021 20:01

Пандемията променя наградите "Оскар"
© Getty Images
1074 1

Стивън Содърбърг твърди, че зрителите ще се убедят само за 90 секунди колко различно е тазгодишното телевизионно предаване от церемонията за наградите "Оскар", предаде Асошиейтед прес.

Концепцията за предаването, което Содърбърг продуцира със Стейси Шер и Джеси Колинс, е да подхождат към него не като към шоу, а като към филм.

И това ще стане ясно още от самото начало.

Промените в наградите "Оскар" - 93-годишна институция, досега са били напразно усилие. Някои дребни неща са въвеждани, но основният формат си остава същият, предаде БТА. 

Тази година обаче пандемията разтърси наградите "Оскар" като никога досега. Когато започне телевизионното излъчване на 25 април, в залата няма да има публика. Основното шоу няма да е на обичайното място - театър "Долби", на на гарата Юниън стейшън в Лос Анджелис, която е много просторна.

За продуцентите предизвикателствата на Ковид-19 са възможност най-накрая да бъде преосмислена церемонията.

Независимо колко добре се справят обаче, рейтънгът почти сигурно ще спадне от миналогодишните 23,6 милиона зрители. Интересът към наградните церемонии през пандемията спадна.

Джеси Колинс продуцира шоуто на Уикенд в полувремето на "Супербоул", както и церемонията за наградите "Грами" миналия месец. Телевизионното предаване от тях получи похвали за усещането за лично присъствие, като на джаз сесия. Подобно внушение се търси и за наградите "Оскар".

Докато наградите "Златен глобус" през февруари бяха преобладаващо виртуални, в церемонията за наградите "Оскар" няма да има нито спортно облекло, нито включване със Зум. Продуцентите настояха номинираните да присъстват на място. Мерки за безопасност обаче ще има. Компромис беше допуснат за европейските участници, заради действащите карантини. Ще има център за номинираните в Лондон и десетина включвания от дистанция. Някои материали са записани предварително.

Стивън Сдърбърг Содърбърг вижда телевизионната програма от наградите "Оскар" като тричасов филм, не уебинар.

"Усещането ще е като за филм, защото ще има обща тема, която ще се проявява по различен начин през шоуто. Представящите номинираните и наградените ще бъдат като разказвачи за всяка глава" - обясни Содърбърг.

Технически предаването ще е по-широкоекранно и подходът към музиката ще е по-кинематографски. Представящите номинираните ще са като актьорски състав. Това, което ще липсва, са приказките преди връчването на наградата.

Novini.bg
1074 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.16 | 20:18

111858
‎‎‎‎

Добави коментар

Водещи новини