Вежди Рашидов се срещна с представители на филмовата общност

  • 20 януари 2021 17:30

  • 615
  • 1
Вежди Рашидов се срещна с представители на филмовата общност
© Булфото (архив)

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и народни представители от комисията са имали днес в парламента работна среща с представители на филмовата общност. Тема на разговора са била предложенията към Закона за филмовата индустрия, които могат да бъдат направени между първо и второ четене. Срокът за това е 21 януари, уточняват от комисията.

В разговора са се включили директорът на Националния филмов център Жана Караиванова, евродепутатът Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и, продуцентите Евтим Милошев, Магърдич Халваджиян, Красимир Ванков, експерти и юристи.

Отделни предложения към закона вече са постъпили от различни съюзи и сдружения от филмовата общност, и от неправителствени организации, и предстои да бъдат разгледани.

Вежди Рашидов със силни думи за Филип Трифонов

"Българското кино се нуждае от един добър закон, затова за нас е важно мнението на професионалната гилдия, за да може текстовете в Закона за филмовата индустрия да гарантират най-добрите условия за работата на творците", е заяви Рашидов по време на разговора.

Последвайте канала на

Novini.bg
615 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
косми

2021.01.20 | 18:00

1
гледай да не ти фръкнат космите, че ще спреш да бъдеш мъж!

Добави коментар

Водещи новини