Анджелина Джоли стана почетен гражданин на Сараево

  • 23 април 2012 19:29

  • 1578
  • 2
Анджелина Джоли стана почетен гражданин на Сараево
©

Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския беше обявена за почетен гражданин на Сараево, съобщи официален източник. Чрез своя филм "В земя на кръв и мед" тя "допринесе за запазването на истината за събитията, свързани с войната в Сараево и в Босна", се казва в комюнике на областния съвет на Сараево, с което той обяснява решението си, пише "Стандарт".

От Съвета са поканили 36-годишната актриса да присъства на 3 май на тържествена церемония, на която ще й бъде връчена награда, съпътстваща почетното гражданство, съобщи представител на местните власти.

Тази награда се връчва всяка година на чуждестранни граждани за приноса им към насърчаването на човечността, демокрацията и толерантността. Филмът на Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, заснет през 2010 г., разказва за любовта на млада мюсюлманка със сърбин, които се озовават в противоположни лагери след избухването на конфликта.

Той беше приветстван от асоциации на мюсюлманските жертви на войната в Босна, но осъден като "антисръбски" от сръбски асоциации. Според местни асоциации около 20 000 жени, повечето от които мюсюлманки, са станали жертва на сексуално насилие по време на босненския конфликт. Войната отне живота на около 100 000 души.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1578 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.04.23 | 23:17

2
да бе, истината е, че никой не е *бал, освен сърбите, тия верно за деца ни имат...
киноман

2012.04.23 | 22:44

1
бате, виж филма "The Saviour" и ще видиш всичко, а Джоли е крала само от половината там.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини