Петя Дикова просълзи майка си Аня Пенчева на предпремиерата на авторския си филм 'Приказки за бъдещето'

На 23 септември (сряда) в 18:30 ч. се състоя предпремиерата на документалния филм „Направи го сега: Приказка за бъдещето" с автор Петя Дикова, който е част от четвъртото издание на кампанията на Движение за национална кауза (ДНК) – „Направи го сега“. На събитието присъстваха партньори и приятели на инициативата, общественици, журналисти и популярни лица, които през годините са подкрепяли каузата.

Сред тях бе и актрисата Аня Пенева - майка на Петя Дикова, която в края на лентата се просълзи.

В продукцията участват и известни лица от българския шоубизес и телевизионен ефир, които тази година са сред посланиците на инициативата - Мария Илиева, Петя Дикова и Юлияна Дончева, които открито и емоционално споделят своите житейски истини за пътя до и след появата на децата им.

Филмът представя гледните точки и професионалните прогнози и съвети на едни от най-добрите специалисти в областта както на акушерството и гинекологията, така и на демографията – доц. Мария Юнакова, проф. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и доц. Бърдаров.

Пред камерата застават още Андрей Арнаудов в качеството му на председател на сдружение ДНК и част от семействата, участвали в предишни издания на кампанията.

„Ние от ДНК вярваме, че демографията е голямата тема на бъдещето на България, а раждаемостта е в основата ѝ, заедно с емиграцията. Все повече млади двойки обаче отлагат решението да имат дете, а нерядко, когато пожелаят да създадат нов живот, се оказва, че възрастта е ключов фактор за успеха. Именно поради това филмът фокусира вниманието върху един от най-значимите проблеми за страната ни – ниската раждаемост. Зрителите ще могат да го гледат в ефира на bTV през декември и на събития на ДНК в страната“, сподели по време на събитието Андрей Арнаудов и допълни: „През изминалата 2019 година над 6000 семейства, които очакваха своите деца, се регистрираха в кампанията. За 20 от всички записали се ДНК и партньорите ѝ от детската индустрия осигуриха „Бебешки ДНК пакети” с най-необходимото за отглеждането на децата им през първите 12 месеца – пелени, храни, козметика, аксесоари, дрешки, количка, играчки и медицинска грижа.“

И тази година отново 20 семейства ще имат възможността да облекчат значително бюджета си, като се регистрират на сайта на кампанията: www.napravigo.bg до 31 декември 2020 г. Инициативата е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.{*}

Генерален партньор на „Направи го сега“ през 2020 г. е Медицински комплекс „Д-р Щерев“.


Коментари

  1. 2020.09.25 | 08:30
    Най-отвратителните и гнусни хорица в българската телевизия. Започваме с Мортиша Адамс – Аня Пенчева и Гомес Адамс – Сашо Диков. Гомес Адамс №2 е Ивайло Караньотов. Уензди Адамс е Петя Дикова, а чичо Фестър е Андрей Арнаудов. По обясними причини, Офелия Адамс е Илиян Любомиров. Това са хора, които през живота си не са свършили работа за 2 лева, но за сметка на това се имат за холивудски звезди. Телевизията им е като бащиния и няма предаване и формат, в който да не са участвали. Прости, но за сметка на това амбициозни. Гнусляри!
    1. 2020.09.26 | 08:59
      Освен че познававаш детайлно семейство Адамс, друго достойнство, макар и съмнително, не забелязах в жалкия ти пасквил.Просто злоба и завист, нищо ново за Ганьовец.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Филми

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет