Писателят Карабашлиев фен на турските сериали

  • 28 февруари 2020 12:22

  • 2277
  • 3
Писателят Карабашлиев фен на турските сериали
© Фейсбук

Видният интелектуалец и автор на нашумелия роман „18% сиво“ Захари Карабашлиев има специфичен вкус, що се отнася до кино и телевизия. Въпреки високото си ниво на ерудиция и изтънчен вкус, оказа се, че писателят е заклет фен на турските поредици, излъчвани на малкия екран.

Миналия петък, след премиерния епизод на българската поредица „Съни бийч“, която изненадващо бутна от програмната схема турския сериал „Завинаги“, Карабашлиев избухна в социалните мрежи, жалейки за епизода на продукцията от южната ни съседка. Според него тези поредици имат сериозна роля в контекста на традиционното и модерното общество, а това е важно за хората у нас. Още първият епизод на „Съни бийч“ не се е понравил на писателя заради младите хора по бански, които се държат така, сякаш са във ваканция и на море.

Карабашлиев критикува и други български продукции, не само от телевизията, но и от театъра. В повод за гнева му се превърна и постановката „Бащата“ в Народния с участието на Владо Пенев и Теодора Духовникова. „Бащата“, според любителите на театъра, е стойностно заглавие, но според Карабашлиев не е точно така, защото „актьорите не диференцирали гледните точки в различните сцени“.

Една от малкото родни продукции, за които не е чуто мнението на Карабашлиев, е филмът „18% сиво“, по едноименния му роман. Той е и сценарист на лентата. За съжаление тя остана доста назад в боксофис класациите и не предизвика голям интерес.

Последвайте канала на

Novini.bg
2277 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ирена

2020.03.04 | 20:00

3

Този нов филм е поредната обида зрителя. Обикновено, в 8 часа вечерта, БТВ ни показва прекрасни филми и истории, с пленителна музика и съпричастност . Моля, не ни лишавайте от любимите филми за сметка на пошлости!

2020.02.28 | 15:38

2

Е има си хас, турчин да не обича турски сериали. Ка-ра-баш-ли-ев. Ако някой ми каже, че това име е Българско, просто ще го заплюя.

2020.02.28 | 12:57

1

Солидаризирам се с Карабашлиев!

Добави коментар

Водещи новини