Започна Банско Филм Фест - 2019

  • 20 ноември 2019 19:38

  • 378
  • 0
Започна Банско Филм Фест - 2019
© Община Банско

В читалище „Никола Вапцаров” беше даден старт на XIX-ия Международен фестивал на планинарското и екстремно кино, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

В приветствието си при откриването, кметът на Община Банско Иван Кадев пожела успех на организаторите на Банско Филм Фест, които са селектирали впечатляващи заглавия. „Вярвам, че ще продължите да работите за утвърждаването му като най-мащабния филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения не само в България, но и в Европа, а защо не и с по-сериозни заявки” , каза кметът. Тази година Банско Филм Фест ще продължи до 24 ноември. В програмата на фестивала са включени 100 филма от 35 държави. В съпътстващата програма има изложби, демонстрации и специални акценти.

Банско събра най-красивите дами на планетата

Ден преди официалното откриване започна специалната програма за деца – Банско Филм Фест KIDS. Събитието ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света и събира световния елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва 15 мотивационни презентации и работилни от чуждестранни и български гости. Президент на Международното Жури е екстремната режисьорка, алпинистка и пътешественичка Елиза Кубарска от Полша.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
378 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини