Нов филм на Божина Панайотова по кината във Франция

След наградата на публиката на фестивала в Локарно това лято, филмът "Камий", излезе по кината във Франция през октомври. Българското участие в него е на Божина Панайотова, която работи по проекта като сценарист. Филмът разказва историята на младата фотожурналистка Камий, която се отправя към Централноафриканската република, за да отразява гражданската война, която започва там. Без да предполага, че много скоро това място ще завладее съдбата й.

Междувременно филмът на Панайотова "Блокът на смелите“ продължава да жъне успехи по фестивали. Той беше в селекцията на международния фестивал за независимо кино в Бордо.

През септември късометражният филм, разказващ за една изоставена сграда в София, спечели награда за най-добър документален филм на фестивала "Силует" в Париж, където бе прожектиран пред голяма аудитория. През лятото той спечели голямата награда на журито на Festival du film de l’Ouest, а по-рано през годината бе отличен на престижния фестивал за документално кино Cinéma du réel.

Творението на Панайотова, която от години живее и работи в Париж, е в селекцията на редица други международни фестивали, като ще бъде показан в Белгия, Мексико и Полша.

(в материала има продуктово позициониране)

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Филми

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет