Руската НТВ скочи срещу НВО - подготвя свой сериал за “Чернобил”

  • 06 юни 2019 15:03

  • 5199
  • 6
Руската НТВ скочи срещу НВО - подготвя свой сериал за “Чернобил”
© Кадър: YotuTube

Руската телевизия НТВ изригна срещу допуснати неточности в хитовия минисериал за аварията в АЕЦ “Чернобил”. Нещо повече – тя подготвя свой сериал, съобщават местни медии.

Според режисьора му Алексей Мурадов продукцията на НВО, която отбеляза безпрецедентен успех в световен мащаб, била не само неточна, но и повърхностна. Мурадов определя разказаната история като много добра, но в същото време твърди, че тя не е пълна. Той определя подхода към темата като предубеден.

Героите са неточни, защото създателите на сериала просто не са живели в контекста на СССР. Руските герои са много по-сложни и интересни”, смята Мурадов.

Той коментира и едни от малкото критики към сериала, които засягат диалозите и превода от руски на английски език. По думите на Мурадов е невъзможно правилните диалози да бъдат предадени на език различен от руския. Той говори и за други особености: “Ние не се обръщаме един към друг с пълни имена и на създателите на сериала на НВО им е трудно да си представят, че Шура, Саша и Саня са един и същи човек”, коментира той.

Руският режисьор работи по сериал за НТВ, посветен именно на аварията в АЕЦ “Чернобил”, но в него е включена и една различна гледна точка към причините за аварията. В основата е история как подполковникът на военното контраразузнаване Андрей Николаев открива служител на ЦРУ на територията на Припят. Подобни истории за западен саботаж се тиражират от властите в първите дни след аварията в Чернобил, предаде БТВ.

Мурадов потвърждава, че има такава история, но самият филм не бил само за това. По думите му ядрените електроцентрали, където и да се намират те по света, представляват интерес за всички разузнавателни служби. За продукцията на руският “Чернобил” се знае от миналото лято и би трябвало да се излъчи в началото на новия телевизионен сезон през есента.

Последвайте канала на

Novini.bg
5199 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
kravar

2019.06.06 | 17:18

4

ba6to mame rusofobsko ako ne bqha rusnacite 6tqhte da ste obrqzani

2019.06.06 | 23:59

6

ЪХЪ !

2019.06.06 | 17:19

5

Много запенени хора имало тук...,много жлъч..., много омраза...?!Да не сте облъчени от Чернобилската радиация...:)?!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.06 | 16:35

3

Бъдете готови, отново руската ''преса'' ще зомбира глупаците с лъжи!!

Който има акъл в главата и поне е гледал Чернобил знае за какво говоря!

Само малоумници останаха да вярват на руската кочина и ''преса''

2019.06.06 | 15:33

2

Руските блядове пак наглеят зверски! Един човек от ЦРУ ги саботирал! Тия простотии може и да са хващали дикиш преди 33 години в СССР, но истината е, че истинските виновници за трагедията са чугунените комунасти - п*******и.

Крум Усаински-Крупник

2019.06.06 | 15:10

1

Цървули!!!Американците им смачкаха самочувствието на блядовете!!!Очакваме с интерес Рускенефската версия!!!Плешивото Путаша е дал указание Роскино да стигне и задмине Холивуд!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини