Филмът "Ага" спечели Голямата награда "Златната липа"

Филмът "Ага", копродукция България/Германия/Франция, с режисьор Милко Лазаров спечели тазгодишната награда на фестивала за ново европейско кино "Златната липа" . Това обяви на пресконференция председателят на международното жури Илиян Джевелеков .

За най-добра мъжка роля е отличен Михаил Апросимов за ролята му във филма "Ага". За най-добра актриса журито е определило Халидора Геирхартсдотир за ролята й във филма "Жена на война". Наградата за режисура отива при Бенедикт Ерлингсон за филма "Жена на война". Наградата на Съюза на българските филмови дейци получи унгарският филм "Залез" с режисьор Ласло Немеш.

"Повече от 10 000 души посетиха филмовите прожекции в салоните на Държавна опера и Регионална библиотека "Захарий Княжески" за пет дни. Всичко това кара мен и екипът на "Златната липа" да запретнем отново ръкави и да се впуснем към осмото издание на фестивала", каза Магдалена Ралчева, създател и директор на "Златната липа". Тя съобщи още, че за седем години са показани над 300 нови европейски филми, които са били гледани от над 100 000 зрители.

Церемонията по награждаване започва в 18:00 часа в залата на Държавна опера - Стара Загора.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Филми

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет