"Шазам!" пренареди бокс-офиса у нас

Създаденият по комикси на "DC comics" "Шазам!" застана на първа позиция по зрителски интерес у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Приключенията на сирака Били Батсън, който се превръща в супер-героя Шазам, са гледани от 14 425 зрители и има 173 544 лева приходи за първите три дни у нас.

На втора позиция е другата премиера от миналия уикенд - "Гробище за домашни любимци" по едноименния роман на Стивън Кинг, който вече беше филмиран през 1989 година. Историята на семейство Крийд, което се сблъсква със съседа Джъд е гледана от 15 191 зрители и има 147 573 лева приходи за първите три дни у нас.

Трето място е за приказния "Дъмбо", базиран на популярния още от 40-те години на миналият век образ. Игралната версия, в която са намесени летящият слон, семейство Фариър, Макс Медичи и предприемчивият цирков мениджър Вандевър, е вече втора седмица на екраните у нас и за това време са я гледали 35 953 зрители и има 363 181 лева приходи.

Четвърта позиция е за българския "Уют" на Камен Донев. Събирането на семействата Карапетмезови и Паламаркови, минаващо през печалба от тотото, сватба, извънбрачни деца и любовни обрати, е гледана от 51 640 зрители - колкото е цялото население на Монтана или Асеновград, и отчита 472 143 лева приходи.

Пета позиция е за третата премиера от миналия уикенд - френската анимация "Белия зъб" по книгата на Джек Лондон. Познатата история на преминалия през индианско племе и стигнал накрая до добри хора опитомен вълк е гледана от 4 529 зрители и има 39 007 лева приходи за първите три дни у нас.

На шесто място сред най-гледаните филми е създаденият по комиксите на "Марвел" от началото на 70-те години на миналия век - "Капитан Марвел". Филмът за първата жена - супер-герой Каръл Данвърс е вече пет седмици на екраните у нас и за това време са я гледали 78 280 зрители и има 887 783 лева приходи.

Седмо място е за белгийската анимация "Кралско Корги". Пътуването на кралското куче Рекс към дома, съпроводено от много срещи с други породи е вече месец на екраните у нас и за това време са го гледали 20 891 зрители и има 204 831 лева приходи.

На осма позиция е носителят на "Оскар" за най-добър филм за миналата година - "Зелената книга" с участието и на българина Димитър Маринов. Пътуването през погледа на шофьора Тони на популярен афро-американски музикант през 60-те години на миналия век из южните щати е гледано от вече 25 861 зрители и събира 228 193 лева приходи за месец на екраните у нас.

Девето място в топ 10 е за анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият остров". Третите по ред приключения на Хълцук по едноименната поредица на Кресида Коуел са вече десета седмица на екраните у нас и за това време са гледани от 139 517 зрители и отчитат 1 313 581 приходи.

Десето място е за биографичния "Семейни кютеци" за английската кеч-спортистка Пейдж. Филмът, базиран на телевизионния на Канал 4, за историята на момичето Пейдж от семейството на Рики и Джулия, което стига до световната арена, е от месец и половина на екраните у нас и за това време са го гледали 29 053 зрители и има 269 216 лева приходи.

Извън първите десет е четвъртата премиера от миналия уикенд - българският "Снимка с Юки" по разказ от сборника "На Изток от Запада" на Мирослав Пенков. Филмът с Рушен Видинлиев, Кики Сугино, Димитър Маринов, Серафим Тодоров е гледан от 2 128 зрители и има 6 950 лева приходи. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Филми

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет