„Цар Лъв“ се завръща 25 години по-късно

  • 23 ноември 2018 16:59

  • 1771
  • 0
„Цар Лъв“ се завръща 25 години по-късно
© YouTube

Далечната 1994 година е емблематична. Тогава се ражда ненадминатият по своя характер и идентичност филмов шедьовър на Дисни – „Цар Лъв“. Такава ще бъде и 2019, когато любимият на много поколения анимационен филм се връща за нов живот, с ново очарование и нов почерк, но с все същото чудовищно великолепие.

Първият трейлър на „Цар Лъв“ отваря вратите към „Лъвските земи“, при това изключително гръмко. Невероятните визуални ефекти, постигнати с последните тенденции в кинематографичните технологии и придружени с най-разпознаваемата музика на всички времена, ни отвеждат пред Лъвската скала – символ на царственост и благородно потекло.

Ще видим малкия Симба, уважавания му от всички баща Муфаса, завистливия и зъл Скар. Към тях ще се присъединят Тимон и Пумба, прекрасната Нала, ехидните хиени и атрактивният Зазу.

С излизането си преди повече от 24 години „Цар Лъв“ завладява сърцата на хората и се нарежда сред абсолютните рекордьори във филмовата индустрия по редица критерии. Една от най-емблематичните песни на сър Елтън Джон – „Can You Fell The Love Tonight“, включена във филма, му носи Оскар за оригинална песен. „Цар Лъв“ печели още една награда Оскар за музиката на  Ханс Цимер, три приза Златен глобус и много други.

„Цар Лъв“ влиза в кината на 19 юли на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Последвайте канала на

БТА
1771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини