Отрязаха Том Круз от сериал заради ръста му

  • 16 ноември 2018 09:02

  • 1786
  • 0
Отрязаха Том Круз от сериал заради ръста му
© Getty Images

Литературният екшън герой Джак Ричър ще се завърне на екрана, но във версия за телевизия и с нов актьор в главната роля, обяви създателят му Лий Чайлд. Писателят призна, че Том Круз, който пресъздаваше образа му в двата поредни филма със същото заглавие, е "твърде нисък", писа Би Би Си, цитира dnevnik.bg.

В книгите на Чайлд героят на Ричър е описван като висок мъж с ръст около 195 см и ръце с размерите на чинии за хранене, докато известната холивудска знаменитост е 170 см.

Пред медията писателят потвърждава, че вече има подписана сделка за нова телевизионна поредица и че колкото и да се наслаждава на работата с Круз, в крайна сметка се е съгласил с читателите на поредицата. Още през 2011 г. при обявяването на избора на актьора за ролята на бившия майор от щатската военна полиция голяма част от почитателите на книгата бяха недоволни.

"Размерът на Ричър е наистина, наистина важен и е голяма част от онова, което той представлява", допълва Чайлд. Той обяснява, че идеята е, когато Ричър влезе в стаята, човек да става леко нервен в първата една минута. "А Круз въпреки целия този талант просто не притежава това физически", казва още той.

Авторът споделя, че филмът ще се пренесе върху малкия екран с помощта на "Нетфликс" или друга подобна услуга за стрийминг. Той призовава всички онези разочаровани досега читатели да му помогнат в избора на подходящ актьор за ролята.

Първият филм за Джак Ричър, режисиран и адаптиран от Кристофър Маккуори, дебютира в кината през 2012 г.. Тогава Круз получи предимно позитивни ревюта от критиката, а приходите му в световния боксофис достигнаха близо 218 млн. долара. През 2016 г. вторият филм "Джак Ричър: Не се връщай" обаче не се представи толкова добре и спечели едва 162 млн. долара и предизвика смесени отзиви.

Последвайте канала на

Novini.bg
1786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини