Сериал на Нетфликс е обвинен в пренебрежително отношение към хората с наднормено тегло

  • 26 юли 2018 08:10

  • 2518
  • 0
Сериал на Нетфликс е обвинен в пренебрежително отношение към хората с наднормено тегло
© Getty Images/Guliver

Новият сериал "Ненаситна" на Нетфликс е обвинен в пренебрежително отношение към хората с наднормено тегло, предаде АФП. Петиция, с която се настоява за изтеглянето му, вече събра над 120 000 подписа.

Сериалът с участието на Алиса Милано и Деби Райън ще бъде достъпен като стрийминг услуга от 10 август. В него се говори за затлъстяла тийнейджърка, на която съучениците й се присмиват. След като отслабва, тя мечтае да си отмъсти.

В петицията се казва, че сериалът окуражава млади жени да правят преценки за себе си въз основа на фигурите си и популяризира не само диети, но и обективизацията на женското тяло.

"Все още имаме време да отменим излъчването на този сериал, базиран върху несигурността на младите жени, които смятат, че за да си щастлива и да предизвикваш интерес, трябва да отслабнеш", се отбелязва в петицията.

Актрисата Деби Райън защити сериала на страницата си в Instagram. "Като човек, на когото е познат начинът, по който женското тяло е осмивано, бях ентусиазирана да работя над "Ненаситна", защото сериалът дава отговор на редица въпроси посредством сатирата", е написала тя.

Според нея хубавото в сериала е, че той показва онези, които подлагат на тормоз, и им казва, че това не трябва да се прави.

Последвайте канала на

БТА
2518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини