Спряха хитов сериал заради расистко изказване на главната актриса

  • 30 май 2018 13:16

  • 5039
  • 2
Спряха хитов сериал заради расистко изказване на главната актриса
© Getty Images

Американската телевизия Ей би Си обяви, че прекратява сериала си "Розан" след расистки туит на звездата на сериала Розан Бар, въпреки че тя се извини и изтри туита си, предаде Франс прес.

В този туит известната с подкрепата си за Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския актриса сравни бивша съветничка на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият с маймуна.

Туитът бе пуснат през изминалата нощ. В него 65-годишната актриса описа бившата съветничка на Обама Валъри Джарет така: "Мюсюлманските братя и Планетата на маймуните си родиха бебе".

Няколко часа по-късно Розан Бар изтри туита и се извини:

"Извинявам се на Валъри Джарет и на всички американци. Съжалявам, че направих тази грозна шега за нейната политика и нейния външен вид", каза тя.

"Трябваше да внимавам", добави Бар и обяви, че повече няма да поства в Туитър.

Извиненията й обаче не бяха достатъчни. Една от продуцентките на "Розан" - чернокожата Уонда Сайкс обяви, че напуска екипа на сериала. Два часа по-късно Ей Би Си обяви, че спира сериала.

Първите девет сезона на сериала "Розан" бяха излъчени от 1988 до 1997 г. Десетият тръгна тази година на 27 март и завърши на 22 май и бе най-гледаният за сезона 2017-2018 по големите американски телевизии.

Ей Би Си беше обявила, че е поръчала единайсети сезон само три дни след излъчването на първия епизод на десетия.

Последвайте канала на

БТА
5039 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2018.05.30 | 21:57

2
А какво стана със свободата на словото. Всеки който каже нещо наопаки срещу мюсулмани и негрушки става злодей. А истината е че едните са кръвожадни другите са си тъпички а комбинацията негър мюсулманин е върха на сладоледа double fucked.
бед ждоук

2018.05.30 | 20:56

1
Старата дали се е поглеждала в огледалото и от коя планета си мисли че е ?

Добави коментар

Водещи новини