Филмовата компания "Уайнстийн къмпани" обявява банкрут

  • 26 февруари 2018 13:30

  • 2123
  • 1
Филмовата компания "Уайнстийн къмпани" обявява банкрут
© Gettyimages

Филмовата компания "Уайнстийн къмпани", сред чиито основатели фигурира скандалният холивудски продуцент Харви Уайнстийн, ще подаде заявление за банкрут, съобщава в. "Ню Йорк таймс".

"Това ще бъде крайно нежелателен изход за нашите сътрудници, кредитори и други заинтересовани лица, но ние нямаме друг начин да съхраним останалата стойност на активите, освен да обявим процедура за банкрут", изтъква компанията в съобщение за медиите, цитирано от БТА.

Решението е било взето след провала на преговорите за продажба на "Уайнстийн къмпани" на група инвеститори, ръководена от Мария Контрерас-Суит. Тя беше готова да закупи компанията на Уайнстийн за 300 милиона долара и да поеме дълговете й, възлизащи на 225 милиона долара. При преговорите било поставено условието за пълното обновяване на съвета на директорите на компанията, като повечето постове трябвало да бъдат заети от жени.

Новите собственици възнамерявали и да заплатят около 40 милиона долара за изплащането на повдигнатите срещу компанията съдебни искове. Решението за продаването на "Уайнстийн къмпани" дойде след публикация във в."Ню Йорк таймс", в която се твърдеше, че в продължение на 30 години нейните сътруднички са били подлагани на сексуален тормоз от страна на Харви Уайнстийн.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.27 | 11:55

1
Мръсниците разориха добрия човек

Добави коментар

Водещи новини