Джулиан Асандж ще участва в "Семейство Симпсън"

  • 31 януари 2012 10:07

  • 1016
  • 0
Джулиан Асандж ще участва в "Семейство Симпсън"
©

Юбилейният 500-ият епизод на популярния анимационен сериал Семейство Симпсън, ще бъде отбелязан с присъствието на създателя на скандалния сайт Wikileaks Джулиан Асандж, предаде ИТАР-ТАСС.

Основателят на сайта има кратка роля в юбилейния епизод. По сюжета Асандж става съсед на семейството, когато то се премества от Спрингфилд на ново място. Създателят на Wikileaks е изобразен в сатиричен стил, защото компанията не иска да си навлече съдебно дело за връзки със скандалния сайт. Серията ще бъде излъчена на 15 февруари по телевизия "Фокс", част от медийната империя на Рупърт Мърдок, който освен че е австралиец, както и Асандж, стана известен с подслушването на над 4000 политици, звезди и жертви на престъпления.
Очаква се днес да бъде подновено делото за екстрадирането на Асандж в Швеция. Той е обвинен в сексуално посегателство. Името му нашумя през 2010 г. след като публикува секретни документи на Държавния департамент от САЩ. В момента той се намира под домашен арест край Лондон.
Анимацията, която е вече в 23-ия си сезон, е най-дълго просъществувалият американски анимационен сериал и един от най-успешните в историята на телевизия Fox. "Семейство Симпсън" е измислено от Мат Грьонинг, на когото са му трябвали 15 минути, за да създаде героите и да ги кръсти на членовете на собственото си семейство. Забавната фамилия дебютира през 1987 г.


 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини