Дарт Вейдър оглави класация за най-великите филмови злодеи

  • 26 януари 2018 20:43

  • 3307
  • 3
Дарт Вейдър оглави класация за най-великите филмови злодеи
© Getty Images/Guliver

Дарт Вейдър от "Междузвездни войни" е начело в класацията на сп. "Емпайър" за най-великите филмови злодеи на всички времена, съобщи Контактмюзик, цитирани от БТА.

Култовият ситски лорд за първи път се появява на екран в четвъртия епизод от космическата сага "Междузвездни войни" - "Нова надежда" (1977). В оригиналната трилогия костюма на злодея носи Дейвид Праус, а запомнящия му се глас осигурява Джеймс Ърл Джоунс. Страховитият и безмилостен Дарт Вейдър бързо се превръща в един от най-почитаните екранни персонажи.

Преди броени дни в класация, съставена след допитване на сайта Ranker, ситският лорд зае второ място след Жокера на Хийт Леджър в "Черният рицар". Преди Американският филмов институт класира Дарт Вейдър на трето място сред най-великите екранни злодеи, припомня изданието.

На втора позиция в класацията на сп. "Емпайър", съставена след допитване сред читателите, е Жокера на Хийт Леджър в "Черният рицар". Следва Локи от филмовите поредици "Тор" и "Отмъстителите".

В челната десетка на най-големите екранни злодеи на всички времена намират място още Ханс Грубер от "Умирай трудно", Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата", Ханс Ланда от "Гадни копилета", Кайло Рен от "Междузвездни войни: Последните джедаи", Антон Чигур от "Няма място за старите кучета", лорд Волдемор от филмовата поредица за Хари Потър и Пришълецът от едноименния филм.

В Топ 20 на филмовите злодеи попадат още Ам-гъл от "Властелинът на пръстените", Саурон от "Властелинът на пръстените", сестра Ратчет от "Полет над кукувиче гнездо", шерифът на Нотингам от "Робин Худ: Принцът на разбойниците", император Палпатин от "Междузвездни войни", Норман Бейтс от "Психо", агент Смит от "Матрицата", Фреди Крюгер от "Кошмари на Елм Стрийт", Т-1000 от "Терминатор 2: Денят на страшния съд", Майкъл Майърс от "Хелоуин".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3307 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Винету

2018.02.07 | 09:56

3
По як е и от Бойко.

2018.02.07 | 08:02

2
А Цвъки пинокиото къде сте го забравили??? А джендъра Тиквун???

2018.01.26 | 20:56

1

Добави коментар

Водещи новини