Проучване разкрива най-плашещите филмови и телевизионни сцени

  • 31 октомври 2017 13:37

  • 13887
  • 0
Проучване разкрива най-плашещите филмови и телевизионни сцени
© youtube

През годините зрителите са ставали свидетели на множество страховити сцени в киното и телевизията. Направено във Великобритания по случай днешния празник Хелоуин проучване разкрива кои са най-плашещите филмови и телевизионни сцени, пише в. "Дейли експрес".

Допитването на ScS сочи, че моментът, който е в състояние да накара британците да се напъхат ужасени под кревата, е от филма "Екзорсистът" (1973) - 360-градусовото завъртане на главата на обладаното от демон дете Ригън. За въпросната сцена са гласували 20 процента от участниците в анкетата.

Второ място в класацията с 16 процента от гласовете заема драматичното убийство под душа на Мериън Крейн във филма "Психо" (1962). Следва сцената, в която Фреди Крюгер убива Тина в съня й в "Кошмари на Елм Стрийт" (1984). За нея са гласували 12 процента от участниците в допитването.

В класацията на най-плашещите моменти в киното и телевизията намират място още сцени като първата среща на д-р Ханибал Лектър с агент Кларис Старлинг в "Мълчанието на агнетата" (1991), първата среща на Джорджи Денброу с клоуна в "То" (2017), оказала се и последна за него, фразата "Виждам мъртви хора" от филма "Шесто чувство" (1999), както и сцени от телевизионните поредици "Доктор Кой", "Туин Пийкс" и "Досиетата Х".

Последвайте канала на

БТА
13887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини