Въргала пали Партийния дом

  • 06 януари 2012 06:32

  • 1908
  • 0
Въргала пали Партийния дом
©

Влади Въргала ще запали Партийния дом за сериала, който ще развие хита му от големия екран Операция „Шменти капели”, пише „Монитор”.

Актьорът режисьор се е заел с амбициозната задача да направи възстановки на ключови исторически събития от близкото минало от рода на митингите, барикадите и палатковите лагери.

Въргала си е наумил с камерата си да анализира всичко, което се е случило у нас от 1988-1989 г. насам. В края на януари започва ударни снимки. Само за месец той и хората от екипа му ще трябва да изработят цели 5 серии. Общо те ще бъдат 15 вместо планираните първоначално 12. Очаква се през март TV7 да излъчи първите епизоди от сагата за постсоциалистическа България. В тях ще стане ясно миналото и тайните на двамата му герои - учителя по математика Цеко Цеков и депутата Карадуру, като и тези на емблематични муцуни като Ботура, Гипса и т.н.

„Ние сме част от събитията. И Карадуру, и всички. От самото начало исках да стане сериал, казвал съм го и публично, не го правя, защото сега стана модерно да се снимат подобни формати”, обясни Въргала. За част от новите сюжетни линии той ще трябва да съгласува плановете си с продуцентите на другите наши сериали заради образите, играни от артисти като Захари Бахаров и Владимир Владимиров. „Ще се разберем джентълменски”, вярва Влади.

Филмът му „Операция „Шменти капели” пък продължава победоносно да шества по кината, като скоро ще бъде гледан от 200 000 зрители. „В момента има много голям интерес. Доста хора се върнаха от чужбина, а първата им работа беше да го гледат. Навръх Нова година, в 12 часа, имаше 60 души на една от прожекциите”, похвали се Влади. Той очаква тези дни официалните потвърждения за участието на филма в няколко европейски и американски фестивала.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини