"Мисията невъзможна" 4 оглави боксофиса в Северна Америка

  • 27 декември 2011 12:43

  • 1321
  • 0
"Мисията невъзможна" 4 оглави боксофиса в Северна Америка
©

"Мисия невъзможна: Режим фантом" оглави северноамериканския боксофис в коледния уикенд, съобщи "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че четвъртият филм от поредицата с Том Круз отбелязва неговото завръщане на върха - през последните години няколко амбициозни продукции с негово участие като "Операция Валкири" и "Офицери и пешки" не оправдаха очакванията за голям успех.

Филмът на режисьора Брад Бърд ("Рататуй") е събрал приходи от близо 62 милиона долара в Северна Америка и близо 145 милиона в световен мащаб.

На второ място остава "Шерлок Холмс: Игра на сенки" на Гай Ричи, който за втори път екранизира героя на Артър Конан Дойл. Филмът с участието на Робърт Дауни-младши като популярния детектив и Джуд Лоу като д-р Уотсън отстъпва с една позиция в сравнение с миналата седмица, когато влезе в класация директно под номер едно.

На трето място е дебютиращият "Мъжете, които мразеха жените" (The Girl With The Dragon Tattoo) на Дейвид Финчър. Разпространителите Sony предвиждат по-голям успех през следващите седмици, а според Entertainment Weekly първоначалните приходи са под очакванията, тъй като филмът има твърде мрачна тематика за американските зрители.

В първите десет дебютират още няколко продукции - "Приключенията на Тинтин" и War Horse на Стивън Спилбърг, We Bought a Zoo на Камерън Кроу с Мат Дилън и Скарлет Йохансон, и 3D фантастиката The Darkest Hour на Крис Горак, работил по кинематографията на "Боен клуб" и "Страх и омраза в Лас Вегас."

Последвайте канала на

Novini.bg
1321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини