Дейвид Варод заплаши да съди Нова телевизия заради кадри със Сталоун

  • 03 октомври 2011 17:36

  • 3187
  • 2
Дейвид Варод заплаши да съди Нова телевизия заради кадри със Сталоун
©

Изпълнителният директор на "Ню Бояна Филм" Дейвид Варод изрази възмущението си от излъчен материал в съботната новинарска емисия "Календар" на Нова телевизия в отворено писмо да медиите от днес, 3 октомври, в което заявява, че ще предприеме законови действия спрямо медията за накърняване "доброто име и положителния професионален имидж на "Ню Бояна Филм".

В своето писмо Варод казва, че е "шокиран" от факта, че телевизията обявява за "ексклузивен" материал, сниман незаконно на снимачната площадка на филма "Непобедимите 2" в София, както и че анонсира интервю със Силвестър Сталоун. В писмото се твърди още, че "Ню Бояна Филм" не са предоставяли ексклузивни материали, Варод определя излъчения материал като незаконен, а извършеното действие като криминално.


"Заснемането и разпространението на кадри, съдържащи изображения на лицата, участващи в заснемането на продукцията, декори и реквизит, които са изключителна собственост на продукцията, са злонамерени и незаконни", продължава писмото, в което Варод допълва и опасенията си, че подобни нарушения на закона и реда могат да се окажат фатални за идването на бъдещи големи филмови проекти в страната, което "ще бъде голяма загуба и за икономиката на България".

Според съобщението адвокатите на Варод ще се заемат с казуса. Полицията също е уведомена.

В съботната емисия "Календар" по Нова телевизия от 19 ч. е излъчен материал, видимо заснет с непрофесионална техника - вероятно мобилен телефон. Кадрите са обявени като "еклузивни кадри от зрител на Нова телевизия". На тях се виждат сцени от различни декори на снимачна площадка, както и фигура, снимана от далеч и отвисоко, която видимо прилича на Силвестър Сталоун. В репортажа не се споменава интервю със звездата.

От отдел "Връзки с обществеността" към Нова телевизия обявиха, че при тях не е постъпвала информация, свързана с писмото на Дейвид Варод, като от телевизията отказват да коментират случая, пише dnevnik.bg.

На 29 септември Силвестър Сталоун пристигна в София за снимките на "Непобедимите 2". Очаква се в страната да пристигнат още Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Мики Рурк и Джет Ли. Режисьор на лентата е Саймън Уест.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3187 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.01 | 21:35

1
Браво, дано наистина ги осъдят и да понесат възможно най-високото наказание. За да разберат, че в САЩ не е като тук, и там си имат закони. Българската новинарска система и журналистика са пълна пародия, нарушаваща закон след закон.

2013.10.01 | 21:35

2
то изобщо в България има ли журналистика?

Добави коментар

Водещи новини