"Седем часа разлика" не е сниман в Ню Йорк

  • 21 септември 2011 09:42

  • 4099
  • 4
"Седем часа разлика" не е сниман в Ню Йорк
© Интернет

Продуцентът Магърдич Халваджиян безцеремонно преметна над 1 млн. родни зрители с партенката, че голяма част от сериала „Седем часа разлика" е снимана в Ню Йорк.

След първият епизод на семейната драма от Би Ти Ви се похвалиха с много добър рейтинг.

Стотици хиляди зрители седнаха пред телевизорите, за да видят първия български сериал, който е сниман на чужда територия. И то не къде да е, а в може би най-популярния град в света - Ню Йорк, пише "Всеки ден".

Хората със сигурност са били впечатлени от лъскавите сгради, огромните небостъргачи и невиждания трафик в американския мегаполис. Само че няма кой да им каже, че цялата работа е добре скалъпен театър. Сцените, които уж са заснети отвъд Океана, всъщност са били направени във филмовия център „Бояна".

Продуцентът Магърдич Халваджиян е изчислил, че ще му е много скъпо да замъкне огромен екип в САЩ и затова потърсил друг вариант. А решението го чакало само на няколко километра от офиса му.

В родния филмов център от поне година има изградени макети на американски улици, тъй като там постоянно се снимат нискобюджетни американски екшъни. Всичко е изпипано до най-малкия детайл. Дори възрастен нюйоркчанин би се заблудил, че си е у дома, ако се събуди на сутринта и погледне през прозореца сградите, които са създадени от наши майстори на декора.

„Не виждам проблем, че сериалът е сниман в Бояна. Проблемът е, че излъгаха хората как са снимали от двете страни на Океана. То не бяха хвалби, то не беше чудо. Голям шум се вдигна колко бил амбициозен този проект. В действителност заснеха 36 серии за шест месеца и цялата работа излезе доста евтино", разказва служител на Би Ти Ви.

И все пак във филма наистина ще се видят автентични кадри от нюйоркския квартал Манхатън. Магърдич е пратил оператор да заснеме малко красиви гледки и лъскави бетонни чудовища, за да вкара повече автентичност. Останалото е снимано на 30 минути с кола от центъра на София.

„Най-смешното е, че накараха актьорите да говорят врели-некипели пред журналистите, за да вдигат рейтинга на сериала.

Продуцентът не спря да се хвали колко е амбициозен проектът му, но като хитра лисица досега се измъкваше от конкретни въпроси къде точно в Ню Йорк е снимана семейната сага. От Би Ти Ви също не е лошо да спрат с измислиците и да обяснят на хората, че всичко е заснето в Бояна.

Феновете на „Седем часа разлика" могат и да се разходят до кино центъра и ако убедят охраната да ги пусне, да повървят по „американските" улици, където са снимани някои от сцените в сериала.

Последвайте канала на

4099 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2013.09.22 | 05:50

1
Ей... не престанахте да злобеете, значи.. !! Какво като не е сниман в Ню Йорк ? Поне е направен така, че човек наистина ще повярва че там е сниман! А вие вместо да сипете хули и обиди , що вие не заснемете някой филм в Ню Йорк или някъде другаде, та да видите колко пари ще хвърлите, а? В тая криза... всеки гледа да спести някой лев! И ако искате ме засипете с минуси, не ме интересува! Аз си обичам българското кино! Не гледам турчоляците, с които залъгват голяма част от българите!
jokera

2013.09.22 | 05:50

4
bravo anonimen evalata za dumite brat :P nai posle nqkoi da ocenqva truda na balgarskoto kino :)
Ralie

2013.09.22 | 05:50

3
Е добър ден! То е повече от очевидно :)
Халвар

2013.09.22 | 05:50

2
Е той Магърдич е известен измамник, учудени няма.

Добави коментар

Водещи новини