Българи правят ефекти и в "Господарката на злото"

  • 29 май 2014 14:13

  • 3372
  • 1
Българи правят ефекти и в "Господарката на злото"
©

Българи участваха и в създаването на новия филм с Анджелина Джоли „Господарката на злото”. В екипа за визуални ефекти на високобюджетната холивудска приказка присъстват имената на Албена Иванова, която е работила и в „Гравитация” и „Хари Потър и даровете на смъртта”, Кремена Ганева от „Непобедимите 2” и „Конан Варварина” и Валентин Петров („Прометей”).

Специалните ефекти са един от най-важните компоненти в новия филм, който тръгва от петък по нашите екрани. Самият режисьор Робърт Стромбърг доскоро също е работил като холивудски художник и има два „Оскар”-а – за визията на „Аватар” и „Алиса в страната на чудесата”, пише "Новинар".

Във филмите на Стромбърг личи неговият стремеж да избяга от реалността и да покаже на зрителите един възможно най-фантастичен и на места доста плашещ свят. След като демонстрира този стил в „Алиса в страната на чудесата”, специалистът по визуални ефекти за първи път получава свободата да се развихри почти без ограничения в „Господарката на злото” – неговият първи филм като режисьор.

С бюджет от 200 милиона долара това е и най-скъпият режисьорски дебют в историята на киното и показва, че от „Дисни” разчитат много на уменията на Стромбърг.

Визията в „Господарката на злото” определено има превес пред сюжета, който е доста опростен и в него има някои доста нелогични моменти.

Главната героиня в лентата е злата фея от приказката за Спящата красавица, като „Дисни” правят опит да припомнят своята класическа анимация от 1959 г. Анджелина Джоли, актрисата в главната роля, дори повтаря почти дословно проклятието, което феята от анимацията произнася над малката принцеса. Тук обаче, въпреки името на филма, героинята изобщо не е зла.

Тя проклина Спящата красавица като отмъщение и в пристъп на ярост, след като бива предадена, измъчвана и осакатена от бащата на принцесата.

По-късно обаче, докато феята орисница гледа как момичето расте, тя започва да съжалява за злата магия, която е направила и се превръща едва ли не в майка на детето. В ролята на Спящата красавица като бебе ще видим дъщерята на самата Анджелина Джоли – Вивиан.

Когато пораства, в нейната роля влиза Ел Фанинг. Джоли отдавна иска да участва във филм за злата фея от „Спящата красавица” и разказва, че още като дете това е била една от любимите й героини във филмите на „Дисни”, защото макар да е зла, тя е и мистериозна и интересна.

От студиото искали да се възползват от красотата на Анджелина и я карали да се усмихва, но тя отказала и настоявала да изглежда намръщена и зла в целия филм.

Тя признава, че дори успяла да уплаши няколко деца на снимачната площадка, като едното започнало да плаче и казало: „Мамо, накарай злата вещица да спре да говори с мен”. Всички актьори в главни роли в „Господарката на злото” били изпрани най-вече заради приликата им с анимираните герои в „Спящата красавица” от 1959 г.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3372 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.18 | 13:04

1
Bravo !

Добави коментар

Водещи новини