Люк Бесон засне филм за легендарния опозиционер Аун Сан Су Чжи

  • 24 август 2011 16:10

  • 1555
  • 0
Люк Бесон засне филм за легендарния опозиционер Аун Сан Су Чжи
© Интернет

The Lady, новият филм на френския режисьор Люк Бесон, ще екранизира живота на мианмарската активистка, лидер на продемократичната опозиция в страната и нобелов лауреат за мир Аун Сан Су Чжи, съобщи The Hollywood Reporter.

В главната роля е малайзийската актриса Мишел Йео, а Дейвид Тевлис ("Първичен инстинкт 2", "Хари Потър") ще играе нейния съпруг.

За да може да изиграе възможно най-достоверно героинята си, Йео се е срещнала с Чжи. Актрисата описва срещата им като разговор между най-добри приятели.

По време на снимките на филма по-рано тази година, Йео беше депортирана от Мианмар, тъй като тя също попада в черния списък на властите, по всяка вероятност заради участието си в продукцията.

Политическата драма ще направи премиерата си на кино фестивала в Торонто през септември.

В края на 2010 г. Аун Сан Су Чжи беше освободена след 15 години домашен арест, наложен й заради опозиционните й действия срещу военния режим в Мианмар.

От този петък по кината е екшънът Colombiana, чийто сценарист е Люк Бесон. Той разказва за момиче, което вижда как родителите й умират и по-късно става хладнокръвен убиец. В момента французинът работи и по още един филм – Lockout, в който главна роля ще има Гай Пиърс ("Мементо", "Речта на краля").

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини