Правят документален филм за тайнствения живот на Селинджър (трейлър)

  • 16 юни 2013 16:20

  • 1646
  • 0
Правят документален филм за тайнствения живот на Селинджър (трейлър)
©

Документален филм с участието на актьорите Едуард Нортън и Джон Кюсак за обвитите в мистерия живот и творчество Дж. Д. Селинджър (1919 - 2010) ще бъде по кината от 6 септември, а продукцията вече има първи трейлър, пише сайтът The Film Stage.

Филмът Salinger на Шейн Салерно, сценарист на "Диваци" на Оливър Стоун, ще се опита да отправи един задълбочен поглед към творчеството на създателя на "Спасителят в ръжта" (1951), както и отшелническия му живот. След 1965 г. той отказва да публикува и да показва по какъвто и да е начин новите си творби, въпреки че пише всеки ден. Последното му интервю датира от 1980 г., с което прекарва последните си две десетилетия от живота си в пълна изолация от медиите и читателите си. Сред темите на филма е и връзката му с 18-годишната Джойс Мейнард през 1972 г., когато писателят е на 53 години, както и влиянието, което има Втората световна война върху личността му.

Детайл от продукцията, който подразни читателите на Селинджър в социалните мрежи, е наблягането върху смъртта на Джон Ленън и факта, че любимата книга на неговия убиец Марк Чапман е "Спасителят в ръжта".

С мнения и спомени се включват личности като писателите Том Улфи, Е. Л. Доктороу, покойния Гор Видал, друга литературна легенда- Е.Л. Доктороу, както и актьорите Дани де Вито, Филип Сеймур Хофман, Мартин Шийн.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини