След повече от 10 години отново имаме български детски филм

  • 28 май 2013 09:54

  • 3706
  • 0
След повече от 10 години отново имаме български детски филм
©

След повече от 10 години отново имаме български детски филм - „Хариша и тайнственият остров“.

В детския приключенски риалити филм участват деца-победители от играта на нашумялата детска поредица „Хариша“ на Биляна Траянова. Книгите „Хариша, Царят на маймуните”, „Хариша и Анайтис” и „Хариша в дъждовната гора” се превърнаха в хит сред малчуганите. След напрегнато научно съревнование, в което участваха хиляди деца към тайнствения остров се запътиха Валери-Михаил Белчински, Алекс Благовест, Никол Благовест, Яна Начева, Калоян Манов, Ина Даракчиева, Йоана Арнаудова - голяма група неудържими пътешественици.

Читателите на детската приключенска поредица  „Хариша“, спечелили нечувана награда – пътуване до тайнствен остров, ще трябва да търсят скрито съкровище по древна карта. С тях са авторът на поредица Биляна Траянова и Валери-Михаил, който е в ролята на главния герой от детската поредица „Хариша”. Първата среща на децата е на ферибота. Именно тук те се запознават. Ще си допаднат ли? Ще се сприятелят ли? Ще съумеят ли да се превърнат в отбор и заедно да се впуснат в търсене на съкровището? Каквото и да стане едно е сигурно – камерите на екипа на „Без Багаж“ няма да пропуснат нито един момент от шеметното приключение. Предстоят дни, изпълнени с вълнение, трепет и очакване за приказни преживявания.

Малките приключенци няма да имат време за въпроси. Пред тях има отговорна задача – да открият следите към древна карта. По непознатия път ще им помагат Статуята на богинята Нике, хилядолетно дърво и старинна стела. А самите децата, ще ни накарат да погледнем по друг начин на съвременните ученици. Сред тях ще блеснат специалистите по разчитане на надписи и археология, запалените природолюбители, които се интересуват от флора и фауна и децата с афинитет към катерене и ориентиране. Само, ако всички обединят усилията си ще намерят пътя до древно предание.

Самият филм „Хариша и тайнственият остров“ ще се излъчи на 2 юни, 15.00 ч. по БНТ1.

Зрителите могат да станат свидетели на модерната приказка „Хариша и тайнствения остров”. Ще могат да потеглят с веселата група, за да се докоснат до вдъхновението на изследователя,  творчеството и неподправената, чиста радост на децата, които се впускат в екшъна на ИСТИНСКО, невиждано приключение! Заедно ще преживеем всяка секунда от това уникално пътешествие. Пътешествие, което се случва веднъж в живота! Пътешествие, което ще се превърне в детски приключенски филм „Хариша и тайнственият остров“.
На това пътуване ще се случат две прекрасни неща – ще се роди велико приключение за седем деца и ще бъде написана нова история за приключенията на малкия пътешественик Хариша.

А за най-любопитните ни приятели сме подготвили много интересни и весели истории от снимачния процес, които ще излъчим на 01.06.2013 г., от 08:30 ч. в редовния епизод на „Без багаж” по БНТ1.

Последвайте канала на

Novini.bg
3706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини