Хелън Мирън вдигна скандал на барабанчици

  • 07 май 2013 21:50

  • 2342
  • 0
Хелън Мирън вдигна скандал на барабанчици
©

Британската актриса Хелън Мирън отново смая публиката с ярко изпълнение, но този път не от сцената или от екрана. Звездата на британското кино и театър буквално изхвърча от лондонския театър "Гилгуд" в сценичния си костюм, за да се скара на трупа от барабанчици.

С гръмкото си изпълнение пред сградата те неволно бяха съсипали спектакъла, който донесе на Мирън най-престижното британско театрално отличие - наградата "Оливие", разказва БНТ. В него тя играе кралица Елизабет Втора - роля, която през 2007 й донесе "Оскар" за филма "Кралицата".

В първия миг барабанчиците не вярват на очите си. Самата кралица им нарежда да спрат да вдигат шум. После разбират, че жената в кралски одежди, която връхлита върху тях, не е нейно величество. Пък и езикът, който използва в яда си, е твърде пиперлив, казва актьорът, който е заснел сцената с мобилен телефон.

"Виждаха се известните й руси коси, тя носеше дреха с тачърово синьо и така се вихреше! Каква арогантна жена", разказва актьорът Крис Дангърфийлд.

Това е реклама на музикален гей фестивал, но шумът от барабаните се чува в театралната зала и заглушава репликите на актьорите. Затова Хелън Мирън напуска сцената, за да въдвори ред.

"Тя беше съвсем ясна. Разбирам я, тя е на сцената, театърът е пълен, а ние вдигаме шум", каза Лиъм Емерсън, ръководител на трупата.

Хелън Мирън обясни на музикантите колко е била разстроена от шума. Тя обеща да отиде на музикалното събитие и призна, че речникът й не е бил в тон с ролята.

"Това беше по-подходящо за Единбургския херцог. Нейно величество не би говорила така. Бог да пази кралицата!" - твърди Мирън.

Тази импровизация възхити верните почитатели на 67-годишната актриса.

"Това затвърди статута й на национално съкровище. Има и възмутени, но едно е безспорно - Хелън Мирън сътвори още една сензация в кариерата си" - споделя почитателка.

Последвайте канала на

2342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини