Осмият сезон на сериала "Декстър" ще бъде последен

  • 23 април 2013 16:24

  • 1090
  • 0
Осмият сезон на сериала "Декстър" ще бъде последен
©

Кабелният канал "Шоутайм" ще дръпне щепсела на сериала "Декстър" и ще отнеме разрешителното на главния герой да убива, предаде БТВ.

Осмият сезон на хитовия криминален сериал, прекрачил границите на насилието и черния хумор и получил възторжени отзиви от критиката, ще бъде и последният. Това е съобщил президентът на "Шоутайм" Матю Бланк.

"С дебюта си през 2006 г. сериалът "Декстър" преочерта жанра, отвеждайки антигероя до нови висоти. Културното влияние на поредицата ще се усеща и през идните години", се казва в изявлението, направено от Бланк.

Телевизионната поредица "Декстър" проследява историята на експерта по съдебна медицина Декстър Морган, водещ двойнствен живот като сериен убиец.

Главната роля се изпълнява от актьора Майкъл Хол, който е и изпълнителен продуцент. Превъплъщението в образа на Декстър Морган донесе на Хол награди "Златен глобус" и на Гилдията на филмовите актьори.

Поредицата, която се излъчва и в части от Европа и Азия, има 13 милиона почитатели във Фейсбук. Финалът на седмия сезон беше гледан от около 7 милиона американци.

Последният осми сезон на сериала "Декстър" ще започне на 30 юни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини