Леонардо да Винчи става екшън герой в нов сериал (трейлър)

  • 12 април 2013 14:20

  • 3427
  • 0
Леонардо да Винчи става екшън герой в нов сериал (трейлър)
©

Леонардо да Винчи е асоцииран с многобройните си емблематични творби и научни изследвания, а представата за него се допълва от автопортретите си, които рисува като възрастен.

Малкият екран обаче ще предложи един много различен поглед към художника, тъй като той ще се превърне в екшън герой в предстоящия сериал Da Vinci's Demons. Поредицата от осем епизода ще се излъчва по американския канал Starz, а пилотният ще бъде излъчен тази вечер, съобщи "Ройтерс".

Сюжетът ще се развива през XV век в Италия, а Да Винчи (1452 - 1519) ще бъде представен като 25 годишен мъж, за който изкуството и бурните житейските преживявания вървят ръка за ръка. Новият Да Винчи също така се очаква да влезе в конфликт с властните фамилии във Флоренция и тогавашния папа Сискт V, а обещанията от създателите на сериала за "мъжка и женска голота" вероятно препращат към споровете около сексуалността на художника. Очаква се епизодите да бъдат богати и на бойни сцени, пише dnevnik.bg.

В ролята е британският актьор Том Райли, чиято кариера до момента преминава основно в телевизионни продукции.

"Винаги съм имал голям интерес към Да Винчи и съм учуден, че никой никога не е правил филм или сериал за него", казва сценаристът Дейвид Гойър, работил по последните два филма за Батман от трилогията на Кристофър Нолан. "Не знам за нито един друг човек, който да е постигнал толкова много в толкова различни области. А и той е бил човек с цветен живот, изпълнен с противоречия. За щастие има някои данни какво той е правил, когато е на възраст между 28-32 години. Тези дупки в историята дават свобода на въображението ни. Това е нещо като историческа фантастика, в която има някои елементи на магически реализъм."

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини