Форест Уитакър с филм за Ричард Прайър

  • 01 април 2013 20:18

  • 1773
  • 0
Форест Уитакър с филм за Ричард Прайър
©

Носителят на "Оскар" Форест Уитакър се е заел със задачата да осъществи неуспешния досега проект за биографичен филм за легендарния комик Ричард Прайър, предаде БТА.

През годините са правени многобройни опити бурният живот на Прайър да бъде претворен на големия екран, но всички те са завършили с неуспех. Най-скорошният от тях е на Бил Кондън, който трябваше да режисира филм за Ричард Прайър на "Сони пикчърс" с Марлон Уейънс в главната роля. Кондън имаше огромно желание да се заеме със задачата, но намеренията му бяха осуетени, когато той подписа договор да режисира последните два филма от вампирската сага "Здрач".

Планове да заснеме биографична лента за Ричард Прайър – още преди смъртта на комика през 2005 г., е правил дори Мартин Скорсезе.

Сега със задачата се е заел актьорът Форест Уитакър, който ще работи с вдовицата на Прайър, Дженифър, над сценария за биографичната лента, и ще продуцира филма. Не е ясно дали Уитакър ще избере Марлон Уейънс за главната роля, както и дали самият той ще се снима в продукцията.

Междувременно Майк Епс ще се превъплъти в образа на Ричард Прайър във филм за Нина Симон. Ролята на покойната соул икона е поверена на Зоуи Салдана.

Последвайте канала на

1773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини