Ан Хатауей грабна "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля

  • 25 февруари 2013 07:33

  • 1485
  • 0
Ан Хатауей грабна "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля
© Getty Images

С "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля беше отличена 30-годишната американка Ан Хатауей за прекрасното изпълнение на ролята на Фантин в мюзикъла "Клетниците", предаде Оскар.ком.

За отличието тя се пребори в оспорвана конкуренция с Ейми Адамс за "Учителят", Сали Фийлд за "Линкълн", Хелън Хънт за "Сеанси" и Джаки Уивър за "Наръчник на оптимиста".

Наградата на Ан Хатауей бе връчена от актьора Кристофър Плъмър. При получаването на статуетката тя започна с думите: "Сбъдна се!". След това благодари специално на Хю Джакман, на всички останали актьори, на киностудията "Юнивърсъл", на агента си. Звездата не пропусна да спомене и съпруга си. Тя сподели, че най-великият момент в живота й е бил този, в който го е срещнала. "Оскарът" е трети тази вечер за "Клетниците".

Кристоф Валц спечели втория си "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля за четири години под режисурата на Куентин Тарантино. Този път престижното отличие му се присъжда за изпълнението в лентата "Джанго без окови", предаде Ройтерс.

 

"Участници сме в едно героично пътуване, героят е Тарантино", сподели развълнуваният Кристоф Валц, приемайки наградата.
Австрийският актьор проби в Холивуд в ролята на очарователен, но зъл нацистки полковник във филма "Гадни копилета" на Куентин Тарантино. През 2010 г. ролята му донесе първата статуетка "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля.

Победата на тазгодишните награди носи на Кристоф Валц завидния рекорд от два "Оскар"-а от две номинации. В поддържащата категория австриецът бе предпочетен пред големи холивудски актьори като Робърт де Ниро и Томи Лий Джоунс и получи номинация за "Джанго без окови", с каквато се разминаха Леонардо ди Каприо и Джейми Фокс.

Преди да бъде представен на Куентин Тарантино, 56-годишният Валц - син на сценични дизайнери, е работил предимно в германския театър, телевизия и кино. Тогавашните му опити да намери място в англоезични продукции остават неуспешни.

В "Джанго без окови" Кристоф Валц изпълнява ролята на германски зъболекар, преквалифицирал се в ловец на глави, който помага на героя на Джейми Фокс да проследява и убива престъпници, и да спаси съпругата си от робство.

Последвайте канала на

БТА
1485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини