"Арго" получи още една награда в Холивуд

  • 18 февруари 2013 14:31

  • 1085
  • 1
"Арго" получи още една награда в Холивуд
©

Трилърът на Бен Афлек „Арго” получи още една награда. Само седмица преди „Оскарите” в неделя вечерта „Арго” получи наградата на Гилдията на сценаристите за най-добър адаптиран сценарий, предаде АФП.

„Враг номер едно” беше отличен за най-оригинален сценарий на церемонията, която се проведе само седем дни преди 85-ото издание на „Оскарите”.

Драмата на Афлек за американски заложници в Иран вече отнесе основни отличия на наградите „Златен глобус” и от гилдиите на актьорите, продуцентите и режисьорите в САЩ, както и на британските награди „Бафта”.

Филмът е номиниран в седем категории за „Оскар”, но не и в тази за най-добър режисьор.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.25 | 10:03

1
Моето мнение за филма е, че е обикновенна боза. Вероятно продукт на политическата пропаганда на САЩ. Според мен съвсем не е случайно, че спечели Оскар. С оглед на политическата ситуация в Близкия изток и по-специално с Иран, този филм някак съмнително идва точно навреме.И някак съвсем навреме печели Оскар?!? Колко ли хора по света ще го гледат само заради това?!? Сюжета е до болка познат - добрите, онеправдани американци, срещу злите араби. Всъщност най-ценното във филма е изтъкването на причините, определящи политиката на САЩ и Британия спрямо Иран - контрол върху петрола. И изобщо, ако не беше днешната политическа ситуация, този филм изобща нямаше да бъде направен, или щеше да си остане третокласен политически трилър.

Добави коментар

Водещи новини