Ретрограден Сатурн

  • 30 юни 2024 10:33

  • 3913
  • 0
Ретрограден Сатурн
© pixabay

Сатурн става стационарен, преди да започне своя ретрограден период, който ще продължи до 17 ноември. Всяка ретроградна планета винаги първо забавя скоростта си до стационарна позиция, когато изглежда, че стои неподвижна. Това е, когато предстои да стане ретроградна или когато излиза от ретроградност и е на път да премине в директно движение. Ретроградните планети са преди всичко винаги завръщане. Връщане на някого, на нещо, някъде назад. 

В астрологията Сатурн е изключително важна планета за цялата зодиакална система. Тази планета е символ на правила, разпоредби, отговорности, задачи, крайни срокове, време и дисциплина и е една от най-бавно движещите се в Слънчевата система. Силата на ретроградния Сатурн ще бъде особено "чувствителна" сега за променливите зодиакални знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Сатурн се смята за планета на кармата, но и за нашия Учител. Като такъв, Сатурн сега спира и поглежда назад към последните няколко месеца, проверявайки дали сме си направили домашното както трябва и дали сме възприели и усвоили предложените уроци. Който не се е справил, може да получи удар през пръстите с учителската палка.

Тъй като Сатурн пътува ретроградно, той ни насочва да погледнем нашите минали действия и да видим къде сме избягвали или може би сме забравили да поемем отговорност, или да поставим граници. Сатурн сега ни кани да се съсредоточим и да погледнем всичко, което ни докосва дълбоко. Тази фаза на ретрограден Сатурн ще ни напомни за уроци, които може да сме избързали и не сме усвоили както трябва, или сме пренебрегнали.

Сатурн иска от нас да поемем отговорност за живота си, да приемем действията и решенията си и да се научим как да създаваме свои граници. Неговата енергия ни вдъхновява да бъдем амбициозни, да се целим високо и да сме прецизни във всичко, което трябва да правим. 

Сатурн също може да представлява проблеми с мъжествеността, бащината фигура или други авторитети. Когато Сатурн стане ретрограден, много от нас ще искат да се бунтуват и да поставят под въпрос външния авторитет.

Ретрограден Сатурн носи конфликт между старото и новото. Ще е необходимо коригиране и затваряне на една врата, за да се открият изцяло нови възможности. Може да се появи чувство на страх и възпрепятстване да се впуснете в нови приключения и проекти без резерви. Промените са сигурни, но към тях трябва да се подхожда с много внимание.

Сатурн в Риби в ретроградна фаза ще донесе повишено духовно съзнание и може да ни принуди да се изправим пред дълбоки емоционални въпроси. Например, ако се чувствате неудовлетворени в една връзка, може да се наложи да говорите с партньора си за вашите вътрешни нужди. За любовните триъгълници тази фаза може да внесе яснота в положението им.

На целия този фон и на фокуса върху духовното и емоционалното, ни очаква и лунно затъмнение в Риби на 18 септември, което допълнително ще засили интроспективния и емоционален тон на този период. Затъмненията са моменти, когато можем да отидем дълбоко в миналото и да се изправим пред това, което може би сме избягвали.

Риби е знакът на духовността, а Сатурн е планетата на кармичните уроци. Тази ретроградна фаза на Сатурн може да ни насърчи да разкрием скритите си фантазии и да намерим вътрешен мир. Може най-накрая да съберете сили да се откажете от нещо, което вече не ви удовлетворява емоционално, вярвайки, че ще намерите щастие и удовлетворение другаде.

Очаквайте прилив на мотивация, положителна енергия, промени, но и предизвикателства през ретроградния период на Сатурн.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3913 0

Водещи новини