Слънце в Телец - фокусиране върху стабилността

  • 18 април 2024 16:34

  • 1794
  • 0
Слънце в Телец - фокусиране върху стабилността
©

Слънцето е жизненоважен източник на Зодиака и от 19 април до 20 май, ще преминава през знак Телец. Това означава, че тази енергия е достъпна за нас, за да се настроим: защото когато Слънцето преминава през знак, неговата енергия оформя астрологичния климат на месеца. Всеки един знак от Зодиака представлява момент, в който има определена енергийна наличност. В този случай Телецът е вторият знак, идващ след Овен. Когато Слънцето напусне Овен и влезе в Телец, центърът на нашата Слънчева система започва да вибрира в енергия, която съответства на елемента Земя.

След напористото настъпление на Овена, Телецът идва да успокои действието. Това ни приканва да спрем, за да натрупаме енергия, така че нещо да започне да се оформя, за да се трансформира в конкретна и продуктивна материя. В астрологията Телецът представлява най-първичния пулс на нашите основни нужди и е свързан с цикличните и плодородните аспекти на земята. В този смисъл този сезон ни предлага да бъдем възприемчиви към това, от което тялото ни се нуждае, да открием нашите истински нужди.

Идва време да материализираме това, което досега изглеждаше като желание в нашето съзнание, да се фокусираме върху производството на новата структура и да й придадем форма със собствените си ръце. Това е цикъл за закотвяне в настоящето, забавяне, за да бъдем по-солидни и по този начин позволяваме материализация, култивиране на търпение, фокусиране върху стабилността. Транзитът на Слънцето в Телец ни кара да вибрираме с по-голямо съзнание в материалния план на нашето съществуване. 

Седмичен хороскоп от 15 до 21 април

Телецът е енергия, която съответства на елемента Земя, фиксирана модалност и се управлява от Венера. Енергията на Телец действа чрез Петте сетива, давайки живот на сетивността и чувствеността. Телецът се управлява от планетата Венера, символ на осъзнаването на истинските удоволствия за усещането за изобилие. По този начин транзитът на Слънцето в Телец ни позволява да се съсредоточим върху стабилността и материализацията на структурата, да се научим да възприемаме кои са истинските удоволствия от живота, които тук и сега изискват удовлетворение, онези желания, които се превръщат в нов проект за материализиране.

Със сигурност ще започнат да се наблюдават някакви промени, но има опасност не всичко да се случи по най-добрия начин, нито със скоростта, която бихме искали. Без съмнение икономическите аспекти ще бъдат важен въпрос в този период. Възможно е дори упоритостта за прилагане на промени да се усети почти веднага. Би било добре да сте нащрек и да вземете мерки, за да избегнете изненади и негативни и неочаквани резултати. Възможно е бързането да наваксаме пропуснатото време да е нещото, което ни мобилизира. Но трябва да се стъпва внимателно, както се казва.

Необходимо е да се върви бавно напред, без грандиозни жестове и с благоразумие. Не е време за екзалтация или бързане. Спокойствието и търпението са най-добрите съюзници за този период. Креативността може да бъде един от признаците и може да изпадне дори в известна ексцентричност. Възможно е в този период да намерим нови начини да трансформираме нашите навици, нашите обичаи. Ще изпитаме нарастваща увереност в себе си и във възможността за изграждане на алтернативи.

По време на слънчевия сезон в Телец, Новолунието ще се формира в Телец на 8 май. Пълнолунието на цикъла ще се формира със Слънце в Телец и Пълна Луна в Скорпион на 24 април.

Слънцето в знак Телец носи отслабване в енергетиката на Лъв, Скорпион и Водолей. Отслабва имунитета, организма е по-податлив на инфекции, по-трудно се извеждат от организма токсините, възможни са състояния като умора, вялост, сънливост, недостиг на сили, податливост към простудни заболявания и инфекции. Повишава се енергетиката на Дева и Козирог.

Може да почувстваме, че можем да свалим бдителността си и да започнем да мислим за по-стабилни дългосрочни проекти, но все още имаме някои важни ограничения за постигането им, така че би било добре да не приемаме за даденост това, което все още изисква време. Последващото влизане на Меркурий в Телец малко ще усложни нещата.

Във всеки случай нека не забравяме, че конкретният начин и области от нашия живот, където новите енергии ще се проявят, ще зависят от това как са разположени звездите в нашата Натална карта.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1794 0

Свързани новини

Водещи новини