Щастливите цветове на Водолеите

  • 10 февруари 2024 16:10

  • 6404
  • 0
Щастливите цветове на Водолеите
© Pixabay

Най-добрите цветове за Водолей са жълто, бяло, сребристо, всички нюанси на синьо, зелено, лилаво и черно. Морско зелено (тюркоазено): съчетава цвета на синьото небе и светлозелената трева. Идеален за Водолей. Този чист и студен цвят е мистериозен и привлекателен, необичаен и омагьосващ.

Всички тези цветове помагат на Водолеите да се надхвърли обикновеното и да реализират мечтите си. Използването на нюанси на светло синьо, синьо и зелено ще им донесе повече мир и спокойствие в живота. Обграждайки се с тези цветове, могат да въздействат на стреса и да намалят психическите сътресения.

Щастливите цветове, които носят късмет на Водолеите са небесносиньо и зелено – цветовете на небето и океана.

Ярките и смелите цветове могат да доведат до дисбаланс, а по-меките и спокойни тонове на синьото и зеленото ще донесат вдъхновение и надежда. Използването им в дома и облеклото помага да се противодейства на негативната енергия около тях.

Синьото е подходящо за интелектуална работа, където се изисква по-специално внимание. Помага да се концентрират по-пълноценно върху задачите.

Небесносиньото има лечебни свойства за Водолея. Успокоява, изглажда негативните емоции, облекчава болката, възпалението и понижава кръвното налягане. Предизвиква спокойствие и цялостно усещане за мир. От древни времена този цвят се свързва с изисканост, благородство и аристокрация. В християнството този цвят се свързва с чистотата и непорочността на Иисус, Мария и светците, тъй като е цветът на небето, мира и духовната чистота. В юдаизмът - цветът на молитвата и святостта. В будизма се свързва с хармония, просветление, чист ум и състрадание.

Зеленият цвят помага да се балансират емоциите и да се възстанови спокойствието. Зеленото е едновременно енергичен и успокояващ цвят, носи положителна енергия, която помага при лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Новолуние във Водолей: време е да засадим семената на промяната

Тюркоазено – помага при стрес, успокоява психиката и настройва мислите към спокойно настроение. Намалява вътрешното напрежение и премахва страховете. Също така подобрява креативността и повишава самочувствието. Този цвят е в състояние да хармонизира настроението. Цветът на морските вълни дава спокойствие и вътрешен баланс, повишава концентрацията, подобрява мисловните процеси.

Сивото е цвят на хармонията. Допринася за личното усъвършенстване на Водолея, укрепва духа, учи на хладнокръвие. Сивото е подходящо за всяка работа, която изисква спокойствие и самоконтрол. Светлите нюанси се препоръчват на Водолей, докато тъмните го заземяват твърде много, като не позволяват на мобилният му характер и нестандартното мислене да се проявят.

Бялото е цвят на чистотата и съвършенството, помага на Водолей да се справи с периода на самота, настройва към дълбок размисъл и възвишени чувства. Бялото действа много успокояващо. Неговото влияние е необходимо на неспокойните Водолеи в момент на почивка, когато трябва да балансират мислите си, да намерят правилното решение и да се отпуснат колкото може повече. Белият цвят ще им помогни да се обградят от тълпата, като не позволява на негативните емоции на другите хора да проникнат в съзнанието.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6404 0

Водещи новини