Новолуние в Козирог

  • 10 януари 2024 15:29

  • 2820
  • 0
Новолуние в Козирог
©

На 11 януари в 13:58ч има Новолуние в знак Козирог. Новолунието е известно още като "Черната Луна", тъй като Луната не се вижда на небето, защото в тази лунна фаза страната на Луната, обърната към Земята, не се осветява от Слънцето. От астрологична гледна точка новолунието е моментът, в който Луната е в съвпад със Слънцето, т.е. когато двете звезди са буквално са в един и същи градус в даден знак.

Новолунието е фазата, с която започва нов лунен цикъл и следователно представлява идеалното време да се освободим от старото и да се отворим към новото, като също така започване нови начала и действия, които са били отлагани дълго време, като отказ от лоши навици или извършване на кратък период на пречистване и детоксикация.

Хората, които ще бъдат особено чувствителни към енергиите на тази Луна, са които имат Слънце, Луна или Асцендент в знаците на Козирог, Рак, Везни и Овен в наталната си карта.

Влиянието на Новолунието обхваща 2-3 дена преди и след това. Тъй като Луната в момента на Новолунието прави тригон с планетата Уран, това са дни, в които имаме възможност да излезем от черупката на добре структурираната си сигурност и да внесем малка революция в аспектите на живота си, които чувстваме най-стесняващи.

Новолунието в знака Козирог насърчава активността и усърдието. Солидността и прагматизмът на Козирога се дължат на принадлежността му към елемента на Земята. Това е истински консерватор, отхвърлящ всичко, което е нестандартно и необичайно. Това е чудесна възможност да започнете успешен нов живот. Стагнацията е фатална, всяка грешка е по-добра от бездействието. Ако не предприемете решителни действия, няма да можете да промените живота си към по-добро. Бъдещето е подчинено на смели и амбициозни хора, необходимо е да се култивира отговорност и дисциплина в себе си.

Семейните хора с новолуние в Козирог ще могат да погледнат по нов начин на съюза си, ако искат да променят нещо в отношенията. Връзките изискват внимание, търпение и неуморна работа. Ако усещането за страст, вълнение, новост е изгубено, семейният живот не ви харесва, опитайте да промените ъгъла на гледане. Обградете партньора си с внимание и грижа, открийте в него качества, които не сте забелязвали преди.

Новолунието в Козирог покровителства самотните сърца. Възможно е съдбовно запознанство да се случи по време на служебна командировка, в работна среда или на бизнес среща. Дори общуването с колега може да се превърне в нещо повече.

Време е смело да прекроите живота си, да създадете своя собствена реалност. Символично, Новолунието представлява празно платно, върху което можем да нарисуваме всичко, което пожелаем за бъдещето, както и време за ново начало и възможност за поставяне на намерения за следващия лунен цикъл. 

Седмичен хороскоп от 8 до 14 януари

Лунен ритуал за внимание

Много често жените се оплакват, че мъжете им обръщат малко внимание, не ги приемат на сериозно или никога не се вслушват в мнението им. Има ефективен ритуал за отстраняване на това.

По време на фазата на новолунието трябва да сготвите супа от рибена глава и да нахраните с нея любимия човек. След това бързо ще забележите резултата: вашият приятел/съпруг ще започне да уважава и цени вашето мнение, ще се интересува от вашата гледна точка във всяка ситуация и винаги ще се вслушва в това, което имате да кажете. Ако се налага, повторете ритуала и следващото новолуние.

Ритуал за лоялност

Ритуалът за вярност идва при нас от миналия век. Неговата ефективност все още насърчава нежния пол да практикува този ритуал, който се използва не само като превантивна мярка, за да направи мъжете верни, но и помага в случай на изневяра.

За извършване на церемонията са ви необходими:

- червена свещ;

- три дафинови листа;

- хартия формат А4 и химикалка

През нощта, когато Луната се появи, трябва да запалите свещта и да напишете на лист хартия името на човека, за когото се извършва ритуалът. След това трябва да произнесете името на глас 3 пъти, сгънете хартията три пъти, поставите лавровите листа вътре в нея и отново сгънете хартията 3 пъти. Това писание трябва да бъде запечатано с восък от свещта и скрито там, където никой няма да го намери.

Когато постигнете резултата, след време може да го заровите някъде навън.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2820 0

Свързани новини

Водещи новини