Пръстеновидно слънчево затъмнение

  • 13 октомври 2023 16:32

  • 3277
  • 0
Пръстеновидно слънчево затъмнение
© Getty Images (архив)

На 14 октомври има пръстеновидно слънчево затъмнение в знак Везни, а на 28 октомври частично Лунно затъмнение в знак Телец.

Трябва да обърнете специално внимание на времето, когато настъпват слънчеви или лунни затъмнения. Това е особено кармично време в живота ни, когато можем да разплетем възлите на съдбата или да ги затегнем още повече и да наложим нови. Не трябва да планирате важни неща около времето на затъмненията.

Слънчевите затъмнения се случват само по време на новолуние, когато Луната се намира между Земята и Слънцето. Лунно затъмнение е възможно само по време на пълнолуние, когато Луната попада в сянката на Земята. Слънчевите затъмнения се случват приблизително на всеки шест месеца, а лунните затъмнения се случват по-рядко.

На 14 октомври в 20:55ч има Новолуние в знак Везни. Новолунието е началната точка на лунния цикъл и отправна точка за нова глава в живота ни. Затъмнението значително усилва всичко това, вдъхновявайки ни да инициираме сериозни промени. Денят може да бъде доста напрегнат. Цикълът на затъмнението освежава и активира нашите взаимоотношения.

Благоприятен ден от лунния цикъл

Слънчевото затъмнение може да има отрицателен ефект върху психо-емоционалната среда на човека. Някои хора могат да станат неспокойни, да увеличат тревожността, но и стреса. Могат да се появят нервни изблици, агресия, гняв и истерия. Ето защо е препоръчително да се опитате да се отпуснете, да медитирате или да си почивате. Опитайте се да се грижите за себе си, ограничавайки прекомерната тревожност. По това време мислете само за хубави неща.

Практика при слънчево затъмнение

Преди затъмнението трябва да се извърши подготовка. Не яжте месо, семена и ядки. Необходимо е да се вземе контрастен душ два пъти на ден, при изгрев и залез слънце (или просто сутрин и вечер). Необходимо е предварително да подготвите две чаши вода, огледало и свещ. В деня на затъмнението, един час преди това, трябва да изпиете чаша изворна или друга пречистена вода на бавни глътки с мисълта, че тази вода ще ви пречисти, след което да вземете контрастен душ. Мъжете започват и завършват с гореща вода, жените със студена вода.

Хубаво е да поседите до запалена свещ, мислейки за това, от което искате да се отървете. 10 минути преди затъмнението се погледнете в огледалото и легнете на пода с глава на изток или на север, напълно отпуснати. За да ви е комфортно, можете да се покриете с нещо.

По време на релаксацията може да си представяте своя двойник, върху който прехвърляте всички свои недостатъци и качества, от които искате да се освободите. Постъпете така и с проблемите си. После го завийте мислено във фолио примерно, поставете го в един балон, на който отрязвате връвта и бавно се отдалечава от вас, докато съвсем изчезне. След това полежете още малко, станете, загасете свещта с пръсти (не я духайте!). Вземете отново контрастен душ. Изпийте бавно и втората чаша изворна вода на вдишване, затвърждавайки новото си, чисто, свободно състояние. Час след затъмнението изпийте втора чаша с вода на бавни глътки с мисълта за новият човек, който вече сте.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3277 0

Свързани новини

Водещи новини