Седмичен хороскоп от 15 до 21 май

  • 15 май 2023 09:57

  • 11818
  • 0
Седмичен хороскоп от 15 до 21 май
©
Слушай новината Слушай новината

Астро-аспекти

На 15 и 16 май Меркурий стационарен, излиза от ретроградност

На 15 май Марс тригон Нептун

На 16 май Юпитер влиза в Телец 

На 18 май Юпитер квадратура Плутон

На 18 май Слънце секстил Нептун

На 19 Меркурий секстил Сатурн

На 19 май Новолуние в Телец в 18:53ч

На 20 май Марс влиза в знак Лъв

На 21 май Марс опозиция Плутон

На 21 май Слънце влиза в Близнаци

На 21 май Слънце тригон Плутон
 

Луната през седмицата се движи през знаците – Риби, Овен, Телец и Близнаци

Благоприятни дни за подстригване по лунен ден – 17, 19, 20, 21 май

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден – 16, 17, 20 и 21 май

 

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно. 

15.05. 05:58 - 15.05. 10:57
17.05. 12:11 - 17.05. 15:29
19.05. 20:52 - 19.05. 21:49

 

Овен – Тази седмица планетите ще бъдат силно фокусирани върху вашите взаимоотношения и също така ще ви вдъхновяват да укрепвате семейните връзки. Динамиката между вашите приятелства се променя, може би в резултат на среща с нови хора. Планетата Марс ще влияе много интензивно на вашите вътрешни чувства през тази седмица, също ще внесе страст и желание да организирате отношенията си в живота си. Може да намерите много вдъхновение в откриването на нови перспективи: изслушайте мнението на човек, на когото имате доверие, и съветите на приятелите си. 

Благоприятни дни – 20, 21

Бъдете внимателни – 15, 16

Телец – През този период можете да срещнете нови хора, които ще ви бъдат от полза в по-късен период. Не пренебрегвайте социалния си живот, точно сега е моментът за нови контакти. От финансова гледна точка можете много да се „опарите“, ако се вслушате в съветите на други така наречени „финансови експерти“. Опитайте се да разчитате повече на собствения си ум и интелигентност. Вашият усет към финансите със сигурност ще ви даде добър съвет. Излагането на поверителна информацияя на неподходящи хора може да има обратен ефект върху вас.

Благоприятни дни – 21

Бъдете внимателни – 18, 19

Близнаци – Финансовото ви състояние ще се подобри и перспективите ви за бъдещето ще бъдат много по-добри. Време е за заслужен релакс и почивка. Вземете поне един почивен ден, за да бъдете със себе си и да правите планове, които ще ви донесат много забавления. Спортувайте, смейте се, посетете приятели или се обадете на човек, когото не сте чували отдавна, но мислите често за него. Не забравяйте, че почивката е изключително важна, за да продължите да работите. Да бъдете заобиколени от правилните хора помага да погледнете проблемите в перспектива.

Благоприятни дни – 15, 16

Бъдете внимателни – 20, 21

Рак – Тази седмица има възможност да се срещнете с някои алтернативни гледни точки, които биха могли да бъдат просветляващи. Комуникацията е ключов момент. Чувствате се по-нервни и раздразнителни от обикновено, което може да има доста сложен ефект върху любовния ви живот. Дори ако енергията на седмицата изглежда твърде емоционална за вас, няма да ви навреди да поговорите за определени проблеми с ваш специален приятел. Мислете като прагматици, докато оценявате и се наслаждавате на по-фините неща в живота, може дори да свикнете. 

Благоприятни дни – 18, 19

Бъдете внимателни –15, 16

Лъв – Балансирането на нуждата от емоционална сигурност със стремежа към независимост е съществена част от вашето житейско пътуване. Не ограничавайте възможностите си: в първите дни на седмицата можете да развихрите креативността си. Меркурий, който най-накрая се завръща директно, ви освобождава от творчески блокажи. Приемете, че просто трябва да изчакате в определени ситуации, които искате да разрешите. Ако имате нужда от масаж или друг вид лечение, направете го сега. Трябва да си дадете любовта, грижата и вниманието, от които се нуждаете.

Благоприятни дни – 15, 16, 20, 21

Бъдете внимателни – 18, 19

Дева – Венера транзитира във вашата зона на приятелството, което отваря възможности не само за укрепване на приятелствата, които вече имате, но и за създаване на нови. Ако имате приятели в живота си, с които имате неразрешени отношения, крайно време е да оправите нещата. Тази седмица трябва да се опитате да се разбирате с хората около вас възможно най-добре. Разчистете пространството в личния си живот, за да влезете в седмица само с положителна енергия. Внимавайте за двойственото лице на човека до вас. 

Благоприятни дни – 18, 19

Бъдете внимателни – 20, 21

Везни – Не се страхувайте от служебните задължения, които ви идват като гръм от ясно небе. Въпреки че има редица неща, които ще трябва да купите сега, трябва да изчакате, докато бюджетът стане по-балансиран. Не обвинявайте партньора си за неща, които само си въобразявате. Ако нямате доказателства за неговите лъжи или полуистини, не влизайте в никакви конфликти с него. Възстановяването на интимността на вашия дом и припомнянето на истинските ви нужди може да ви помогне да намалите съмненията и несигурността. Ако сте необвързани, не се впускайте в романи с обвързани хора.

Благоприятни дни – 20, 21

Бъдете внимателни – 15, 16

Скорпион – С бистър ум идеите ще идват по-бързо и ще можете да извлечете максимума от всичко. Имате пълното право да бъдете възнаградени за вашата упорита и съвестна работа. Сега трябва да си купите нещо за собствено удоволствие. Бъдете готови за нотка романтика. Във вашия партньорски живот можете да изпитате силно чувство на любов поради влиянието на планетата Юпитер върху вашия астрологичен купол на желания и себеосъществяване. Мотивирайте любимия човек за романтични моменти, които да освежат енергията ви.

Благоприятни дни – 21

Бъдете внимателни – 18, 19

Стрелец – През тази седмица ще ви бъде по-лесно благодарение на Меркурий, който отново започва да върви в правилната посока и ви помага да се организирате по-добре. Планетарните влияния през този период могат да ви донесат желание да харчите и купувате. Открийте обаче по-смислени начини за почивка и излизане сред природата, или просто релакс пред телевизора. Пазаруването ще ви задоволи само за миг. Време е да ремонтирате, подредите и да се погрижите за вашето пространство, като го направите по-удобно за вас и най-вече обитавано от правилната компания. 

Благоприятни дни – 15, 16

Бъдете внимателни – 20, 21

Козирог – Важно е да инвестирате разумно времето и енергията си в предстоящия период. Не бъдете пасивни. Прекомерното колебание ви държи на заден план. Добавете повече страст, сила, енергия и най-важното скорост към вашите решения. Интелигентност и увереност е това, което можете да предложите сега. Бъдете по-отворени и комуникативни на всички нива. Нищо необичайно не се случва през следващия период. Трябва обаче да обърнете повече внимание на семейството си, което отдавна усеща липсата на контакт с вас. Ако сте необвързани, ще срещнете човек, който отдавна се интересува от вас.

Благоприятни дни – 18, 19

Бъдете внимателни –15, 16

Водолей – Ще има нещо по-важно, върху което да се съсредоточите. Пазете се обаче от ненужни разходи и харчете само за това, което наистина ви трябва. Вашето здраве сега трябва да е приоритет номер едно. В близко бъдеще трябва да организирате всички необходими профилактични прегледи. В най-близкия период отидете заедно с партньора си на място, на което не сте били. Отидете на вечеря в ресторант, в който никога не сте ходили, или измислете ново занимание в уюта на собствения си дом, където се чувствате сигурни и спокойни.

Благоприятни дни – 15, 16, 20, 21

Бъдете внимателни – 18, 19

Риби – В професионалния си живот ще трябва да се научите да преодолявате трудни периоди, както и факта, че не всички са съгласни с вашите предложения и мнения. Може да сте изправени пред ситуация, която изисква вашата бърза реакция, вероятно на работа. Култивирайте своята находчивост. Вие сте на етап, в който може да решите да революционизирате навиците си, дори ако в началото може да осъзнаете, че някои неща са практически трудни за преминаване. Оттеглете се в уединение, далеч от суетата на обществото, за да помислите обективно за събитията и ресурсите около вас.

Благоприятни дни – 18, 19

Бъдете внимателни – 20, 21

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
11818 0

Свързани новини

Водещи новини