Магическите свойства на растението валериана

  • 08 февруари 2023 15:48

  • 3039
  • 0
Магическите свойства на растението валериана
© Pixabay

Валериана е едно просто растение, което е известно на всички, но не всеки знае колко е магическо!

Символ на спокойствие и примирение, действа очистващо. Древните гърци окачвали клонка валериана под прозореца за прогонване на злите сили, а корен от валериана стрит на прах слагали в торбички окачени навсякъде из дома. Смятало се, че защитават обитателите на дома от злото и им дава здрав сън.

За да спрете кавгите в семейството, сложете под масата два стръка валериана. Гневът ще отмине, конфликтите ще утихнат. Валериана намалява напрежението, успокоява спорещите, облекчава стреса, успокоява разбитите нерви.

Ритуал за спокойствие в дома

Загрейте три чаши вода почти до кипене. Поставете три супени лъжици сух корен от валериана в съд с тази вода и оставете да кисне за тринадесет минути. С готовата отвара извършете процедурата за поръсване на стаите на дома. Кавгите ще спрат.

За предотвратяване на кошмари през нощта изсушен корен от валериана в платнена торбичка се поставя под възглавницата.

Валерианата е акумулатор на психическата енергия на растителния свят. С нейна помощ можете да възстановите загубената енергия, отнесена от болестта, да се справите с умората. Трябва да се помни, че валерианата действа безпроблемно, но доста бавно.

В древна Гърция Диоскорид смята валерианата за средство за контрол на мислите. Плиний Стари я нарича галски нард или горски тамян и го приписва на средствата, които стимулират мисълта. През Средновековието за нея се говори като за лекарство, което носи самодоволство, хармония и спокойствие, освен това валерианата е била почитана като един от най-популярните аромати.

Корен от валериана често са използвали и за привличане на любов. Жените прикачали към дрехите си стръкче валериана, като по този начин усилвали привлекателността си в очите на противоположния пол.

Стрък валериана, забоден на дрехи, се превръща в мощно средство за привличане на мъжко внимание! Внимание и обич привлича и натрошеният корен от валериана с добавка на различни билки в билкова торбичка, която се носи в джоба или в чантата.

Силният чай от валериана разпалва вътрешния огън с нова сила и укрепва човешкия организъм. Валерианата подновява чувствата, дава способност за любов. Смята се за мощно средство за повишаване на потентността, засилване на сексуалния инстинкт, привличане и повишава зрителната острота за много неща, които обикновено се пренебрегват.

На хората, носещи името Валери, Валерия, Валериан, дори в отлично здраве, се препоръчва да пият чай от корен на валериана на рождения си ден. След като направите такъв прост ритуал, ще получите помощта на духа на растението във всеки труден момент от живота си. Човек трябва само мислено да поиска тази помощ!

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3039 0

Свързани новини

Водещи новини